В Банско разпоредиха дезинфекция на хотелите, ски зоната няма да затваря

Община Банско предприе спешни мерки срещу разпространението на коронавирус. В града под Тодорка няма данни за увеличение на заболелите от остри респираторни заболявания. Кметът на Банско - Иван Кадев, свика среща заради новосъздадената ситуация с COVID-19 в страната.

Решено бе да се затворят за посещения всички музеи в града, отменят се и всички културни прояви. В хотелите трябва ежедневно и многократно да се извършва дезинфекция на общите части на помещенията. Във всички производствени и търговски помещения да се прави дезинфекция, гласи заповедта на кмета.

„Заради туристите, които идват в Банско от всички краища на света, ние сме длъжни да бъдем особено внимателни и да вземем всички необходими мерки за предпазване от заразяване и за предотвратяване разпространението на всички инфекциозни болести. Предвид усложнената обстановка с грипа и COVID-19, още миналата седмица бяха предприети действия, които да ограничат струпването на хора в затворени пространства. Ситуацията обаче налага да се предприемат още превантивни действия и да се направи план на работата за следващите седмици”, заяви Иван Кадев.

Общината предприе превантивни мерки в общинските заведения - детски градини, училища, социални заведения и културни институции, както и училищните автобуси. Те са свързани с повишаване нивото на хигиена, дезинфекция и ограничаване на контактите в затворени помещения.

Туристи в Банско има, но няма паника. Ски зоната работи и засега няма нужда да бъде затворена.

Коментари

Задължително поле