В Бургас снимат игрален филм за Петя Дубарова

Юлиан Вергов с дъщеря си в "Петя на моята Петя"

В Бургас започнаха снимките на игрален филм за Петя Дубарова- "Петя на моята Петя". Първият снимачен ден бе миналата неделя, когато при температура 30 градуса екипът снима по алеите и Казиното в Морската градина на Бургас. Това са били любимите места за разходка на поетесата. В понеделник снимките продължиха на Морска гара.

Община Бургас предоставя 120 000 лева от бюджета си за тази година за снимките на "Петя на моята Петя". Филмът, чийто процудент е бургазлията Николай Урумов, спечели субсидия от Националния филмов център- 400 000 лева. Идеята на Николай Урумов е филмът да не е биографичен, а да разказва на младото поколение за Петя. "Филмът трябва да бъде готов до 4-ти декември, когато се навършват 40 години от смъртта на поетесата.

Зрителите ще видят две Пети - съвременната, чиято роля се изпълнява от Александра Костова и Петя Дубарова, която ще бъде изиграна от актрисата Алиса Атанасова.

Александра Костова е на 18 години и също като Петя Дубарова пише стихове, тази година завърши Английската гимназия в София. "Обожавам Бургас", призна Александра. Тя вече е видяла паметника на Петя Дубарова в Морската градина и мъзнамерява да посети дома -музей "Петя Дубарова", за да го разгледа и да се срещне с уредника и сестра на Петя - Елица Дубарова.

Във филма "Петя на моята Петя" ще видим и един от най-харизматичните съвременни български актьори - Юлиан Вергов. Кадрите за неговата роля ще бъдат заснети в началото на юли в Бургас, тъй като в момента той е ангажиран с участието си в други продукции. Интересното е, че Юлиан Вергов за първи път ще застане пред камерата заедно с дъщеря си Алена, която тръгва по неговите стъпки в актьорската кариера.

Коментари

Задължително поле