В Испания хванаха над 1000 нарушители, участвали в незаконни партита през уикенда

Снимка: Архив

За масови нарушения на въведените заради пандемията мерки съобщават испанските власти. По данни на полицията над 1 000 души са участвали в незаконни партита през изминалия уикенд в цяла Испания. Те са глобени за неспазване на противоепидемичните мерки, като вечерния час, неносене на маски и липса на дистанция.

Най-много жалби са подадени в Каталуня, където бяха глобени 105 души за участие в незаконни партита и двама бяха арестувани за трафик на наркотици.

Още около 400 души бяха изгонени от различни места в Барселона, като 80 от тях са подведени под отговорност. Събиранията са предимно на площади, в паркове и барове.

В Мадрид само за уикенда бяха прекъснати 355 незаконни партита, 12 от които в туристически апартаменти.

На събиране в частен дом бяха арестувани трима души за съпротива и нападение над полицаи.

Във Фуенкарал са арестувани 19 души заради многократен отказ да отворят вратата на полицаите и заплахи срещу тях, а в Севиля Националната полиция разтури затворено парти в бар с 57 души.

Агентите са арестували част от присъстващите за консумация на алкохол и наркотици и неносене на маски.

В Леон местната полиция санкционира собственика на бар в центъра на града за няколко нарушения на Covid разпоредбите. Агентите са посетили бара в 21:00 ч и са установили, че при капацитет от 54 души е имало 80, които са танцували без маски и без да спазват дистанция.

Масовите нарушения накараха местните власти да призоват отново за стриктно спазване на противоепидемичните марки до 9 май, когато изтича извънредното положение в страната.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа