В Котел и Нова Загора досегашните кметове спечелиха нов мандат

Коста Каранашев

Две от общините в Сливенска област вече има избран кмет. Към 6 часа на 28 октомври повечето от протоколите на секциите са обработени и резултатите накланят везните в полза на досегашния кмет на Котел Коста Каранашев и досегашния кмет на Нова Загора Николай Грозев. И двамата – кандидати от ГЕРБ.

В балканската община Котел, при 89,74 на сто обработени протоколи, Каранашев печели 82,72 процента срещу Георги Дедов /БСП за България/, който е получил подкрепата на 13,22 от гласоподавателите. С „не подкрепям никого” са гласували 4,06 процента от хората, отишли до урните.

В община Нова Загора, при обработени 52,05 на сто от секционните протоколи, Грозев печели четвърти пореден мандат с подкрепата на 61,99 от гласувалите срещу кандидата на БСП за България Румен Христов с 14,00 процента. 1,61 на сто от избирателите са отбелязали в бюлетините „Не подкрепям никого”.

Балотаж със сигурност ще има в миньорската община Твърдица, сочат резултатите от обработени 93,75 на сто от протоколите. За досегашния кмет от ГЕРБ Атанас Атанасов са гласували 44,34 на сто от избирателите. На втори тур той ще се състезава с кандидатката от БСП за България Ваня Колева с 21,72 процента. С „не подкрепям никого” са гласували 3,16 на сто от избирателите.

Балотаж в Сливен вероятно също ще има. При обработени 36,93 на сто обработени протоколи, досегашният кмет от ГЕРБ Стефан Радев печели 46,06 от гласовете, а предишният кмет Кольо Милев от БСП за България – 24,45 на сто. Не е изключено битката в Сливен да бъде решена още на първи тур, тъй като резултатите към сутринта в понеделник са възоснова само на вота, даден в една трета от секциите. Гласувалите в община Сливен с „неподкрепям никого” са 2,95 процента.

Коментари

Задължително поле