„В кръг“ и „Бащата“ с по две номинации за принос в българското кино

“В кръг”

Признание и за документалния “Формулата на Тео”

Българско кино общество - filmsociety.bg, обяви номинациите за своята годишна награда за ярък принос в българското кино. Тази година тя ще бъде връчена за първи път. За наградата се състезават всички български филми, които са били представени на български фестивали или са били разпространени по екраните в страната през предходната година.

Наградата може да се връчи за всяка една конкретна творческа дейност по създаването на дадено кино произведение, извън режисурата и продуцентството.

Целта на наградата е да се изтъкне конкретно постижение в работата на даден творец от филмовия екип, което допринася за общия художествен облик на произведението. Мисията е да се насърчи творческия потенциал на всички, обвързани в общия кино процес и да се осветлят творчески постижения, оставащи понякога скрити за обикновения зрител.

Номинациите са определени от експертна комисия от трима души, които организаторите описват като “изявени професионалисти в областта на киното”. Наградата ще бъде присъдена през месец юли от жури, съставено от кинокритици от платформата Българско кино общество -filmsociety.bg.

Номинирани са Веселин Христов за операторското майсторство в игралния филм “В кръг”, Христо Симеонов за кастинга на късометражния филм “Нина”, Христо Намлиев за музиката на документалния филм “Формулата на Тео”, Иван Бърнев и Иван Савов за актьорското изпълнение в игралния филм “Бащата”, Ирини Жамбонас за актьорското изпълнение във “В кръг” и Петър Вълчанов за монтажа на “Бащата”

Коментари

Задължително поле