В ложата на Лорда: Застига ли ни Фейсбук умората

Заменихме реалния си живот с химерата на дигиталното

Превърнахме се в имитатори на живот, какъвто нямахме

Когато попитах един мой отдавнашен приятел, какво следва след Фейсбук, той отвърна замислено - следва Фейсбук умората. Всъщност, тази умора не следва, тя се самопредшества и самоенергизира. Фейсбук умората е разпадащият ни се ентусиазъм, с който тръгнахме преди десетина години, в очакване на чудеса, нови запознанства, издирване на някогашни такива.

Пуснахме се в дълбокото, без водолазни маски, без шнорхели, без плавници. Примамени от песъчливи миражи, които днес се стопяват под краката ни. Примамени от мними обещания, които не са ни давали, но ни беше приятно да поемем и да повярваме. Обещанието, че има един нов свят, в който да се потопим, без да ни трябва нотариален акт за принадлежност.

Продадоха ни, не, предоставиха ни дигитално пространство, с което да разполагаме, без да имахме инструкциите за това. Предоставиха ни мечти, в които накиснахме реалните си духовни притежания. Заменихме реалния си живот с химерата на дигиталното, облечени в дрехите на голият цар.

Превърнахме се в клоуни и имитатори на поведение и живот, какъвто нямахме. Продадохме времето си за жълтите стотинки на фотошопа и харесванията дотолкова, че сега не можем да освободим място за реалните си преживявания. А те са толкова нереални, че се събират в котешка тоалетна. Нямаме време дори да изхвърлим събраното там, защото вонята ни задържа на едно място, привлича ни, обладава ни.

Ние живеем на бунището на въображението и със сълзите си по нереалното създаваме блатото на самотните папури. Около нас крякат дигитални жаби, опулени зомбита, нарамили дисагите с лайкове и трохите на одобрението.

След Фейсбук идва умората. Тя се самопредшества и самоопределя. Ние сме кръвта й. И за жалост изтичаме, докато харесваме анимирани зайчета, коледни пуйки, рецепти за запеканки, докато ни хване запек. Изтощителното ни старание, напразните ходове, преразпределените чувства от празни към... напразни, вече са изцедили количествата човещина.

Демонизирали сме душата си за преструвки и незначителност. Облягаме се на непълноценни представи, обслужваме ги, изискваме ги, трупаме ги, без дивиденти. Залъгването от симптом се е превърнало в болест, а лечението произхожда и от двете. Лечение няма, защото има зависимост. Зависимост, залегнала в гените, които ще предадем на следващите в завладяващ, но ужасен кръговрат. И ако някога  изобщо се събудим от тази онлайн летаргия  ще установим липсата на принадлежност към себе си. Принадлежност , удобно приспана от механизма на претопяване и обезличаване. Ще сме няколкото последни фаса на планетата, които никой няма да може да запали. Защото огънче няма да има.

Fashion idol

Карло Бейкър

Макар и верен на своите бели спортни обувки, моделът и бизнесмен Карло Бейкър е не по-малко стилен в този кадър. По време на гала церемония в Монако, той представи бляскавата си външност по най-привлекателен начин. Яхтеното пристанище стана ефектен фон за белия му смокинг, съчетан удачно с черен панталон и папийонка. За изненада на всички Карло се появи с нова прическа и цвят на косите. Всички, разбира се, без един, харесаха този експеримент.

Конкурс през есента

Нешка - почетен патрон на „Бизнесдама 2024“

Националната ни легенда Нешка Робева прие поканата да бъде почетен патрон на „Бизнесдама на годината“. Престижният конкурс е имал през годините подкрепата на вицепрезиденти, посланици, актуални министри. За първи път организаторите се обръщат към жена с неутрална биография, каквато Нешка понастоящем има. Мотото на наградите, които ще се проведат на 29-и ноември ще бъде „Грация“, инспирирано от десетилетията красота, която Робева е създавала чрез художествената ни гимнастика. Тя вече изпрати приветствен адрес до номинираните бизнесдами, наричайки ги настоящето и бъдещето на България и ги поздрави за труда им. Очаква се Нешка да приеме част от дамите предварително и да се запознае с тях.

Събитие с кауза

Благодетел на „Мис Англия“ помага за рака

Снимка: Ирфан Тахир

Бизнесменът Найджъл Кей гордо позира с  награда за вдъхновение по време на  скорошно събитие.  Найджъл е причината конкурсите  Мис и Мистър Англия да подкрепят благотворителния Balls to cancer, тъй като преди малко повече от година той беше диагностициран с рак в четвърти стадий . Бизнесменът е партньор на директора на конкурсите Анджи Бейсли (с която е на снимката), двамата бяха заедно и на проведения скоро конкурс „Мистър Англия“. Въпреки диагнозата си Найджъл продължава да ходи на работа на пълен работен ден и прави всичко възможно да се бори с болестта.  Найджъл и Анджи ще бъдат специални гости на събитието Balls To Cancer в Grand Station Wolverhampton през ноември, когато Кей ще празнува юбилей

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл