В ложата на Лорда: Мижави лафове, мижава естрада

Мрънкане за пенсии и привилегии убива романтиката

Разглезеността е друг недостатък, който пили естрадата отвътре

Домъчня ми за Панайот Панайотов, който е приятел и естрадна легенда. Човек с изключителен репертоар, приятна визия и търпеливост, той се завръща отново по един грандиозно мижав начин. Заради един лаф. Заради „Мижав интерес“, заради сплетни свързани с битовизми и пестеливост. Представителите на естрадата ни никога не са блестели с иноватизъм, с прагматичност и изобретателност, за да развият кариерите си, оставени на концертни дирекции и министерства. 

В онези времена те разчитаха на заплати, срещу които имаха минимум от 60 концерта, разчитаха на дати като 9-ти септември, 8-ми март, някое и друго участие в завод за щепсели или месокомбинат. Именно този немокаятлък на естрададжиите ни доведе до мижавите наистина, защото са временни, успехи на попфолка и хип-хопа. За разлика от едните, вторите се съобразиха с маркетинговите препоръки на времето, застигнаха и задминаха по-улегналите си колеги.

Естрадните изпълнители в последно време се прочуват не с хитовете си, които избледняват заради смените на поколенията и вкусовете, а с воплите си за пенсия и привилегия. С драпането си кой е по-заслужил и кому се полагат ония сто или двеста лева в повече. Този просешки манталитет не може да не се отрази на енергията им на живот и творчество. Спорове за пътни и разноски са немислими при хора с ниво, с хора които създават или интерпретират изкуство.

Разглезеността е друг недостатък който пили естрадата отвътре. Обгрижвани на най-високо ниво в социализма, пеещи и разтоварващи кефа на висшия политически ешалон, днес те дундуркат внуци, наддали са килограми, искат със стари прически и мода да запазят някогашния си чар. Онзи чар, с който са мислели, че са имали успех. Сравняват се с чалга певиците и си казват - Онази взема 8 хиляди за участие, аз пък искам 6 хиляди. За каква се мисли Онази? На границата на тези противоречия и мижав интелект се събират батальоните на счетоводността, като най-често печелят ордите на чалгата и хип-хопа.

Работил съм с повечето естрададжии и познавам онзи манталитет на подозрителност, на внимаване да не го прецакаш, на висшето чувство, че го ограбваш, ако си поискаш процент за посредничество. Докато парите се броят, лицето придобива един странен вид на опънато и отдалечено. В хотелската стая се носят продукти от хранителен магазин. Виждал съм да си носят храна в буркани. Мижава работа, братя. Разбирам пестеливостта и признавам, че всеки е минал пътя да разбере, че парите са за харчене, но да се пести от сън, храна, добър ресторант след сценичен успех - това не ми е известно.

Точно онзи ден работих на частно събитие с една група, чиито лидер е за жалост повяхнал както душевно така и външно. Музикантите му - някога легенди, днес едва се побират в тениски и панталони като за бригада. Парите, които искат и вземат, не са малко, за да не подновят гардероба си. От друга страна - една хип-хопърка изглеждаше брилянтно, обра овациите и вероятно хонорар, двойно по-голям от на групата, чиято слава подобно на малка гара е отмината от експреса на времето.

Fashion idol

Тита

Звездната Тита носи много очарование и свежест чрез избраната от нея дреха. Опасният чар на черно-бялото е омекотен от ласкавата и усмивка, в която е съсредоточен замах, разпределен на почти равни части. Шапката е точно на мястото си, носи послания от конните надбягвания в Аскот. Полата и бюстието се разминават в малки пропорции, усмивката допълва и обобщава ефекта на дрехите. До нея, младата поп надежда DIMI, цъфти в розово и бяло. Материите са висококачествени и придават на облеченото плътност и блясък. Бялата пола разгръща дизайнерска мисъл, владее погледа, допуска изводи в полза на певицата. Модният тандем на седмицата получава отличен шест за иновативност и чар.

Мис Англия на крака при Дезизо Монни

Мис Англия 2021 пристигна в България, за да присъства на Втория Десизо Монни летен бал. В Плевен, в едноименния частен клуб, красивата дама бе посрещната подобаващо. Тя приветства гостите и връчи короната на новоизбраната мис Лято 2022, което бе част от програмата на събитието. Решен в британски стил, балът поддържаше музикална среда от най-великолепните представители на английската музика. Българското бе представено от дует Експоуз, Тита, Таня Боева и други. В рамките на вечерта бе вдигнат тост за рожденика и домакин Десизо Монни. Модният император прие многоминутна заря, озарила не само клуба но и огромните фабрики в близост, където той произвежда модна продукция за цял свят.

Деси Цонева почита баща си с песен

Дъщерята на известния телевизионен водещ Димитър Цонев направи песен за него. Идеята за мило посвещение възниква след смъртта на сина на Коста Цонев и Анахид Тачева. Тогава Деси се спира на възможността за документален филм, но изпада в особена емоционалност, когато чува гласа му. В колебание как да почете паметта му, тя решава да направи песен. Приживе Цонев много харесва група Акага и Деси се обръща към тях. Те приемат идеята  а Краси Куртев предлага музика и текст. Деси добавя речитатив с нейно стихотворение за баща си. В съмнението си дали е добра като изпълнител, Деси се обръща за съдействие към Етиен Леви. Всички са на мнение, че резултатът е отличен, а песента ще се представи в Арапя на рождения ден на Димитър Цонев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл