В ложата на Лорда: Не рисувайте Дявола на стената - може да оживее

Страх лозе пази, но гроздето става все по-кисело

Вярвам в позитивните мисли като форма на лечение

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим...

Черни краски допълват ковид сюжета от първата и втората вълна. Хората се отчуждават все повече и повече, настръхват и пребледняват при среща със себеподобните. Не пътувам с метро, но чувам страхотии за почти зомбирани хора, които, ако доближиш те гледат страшно, ако случайно се доближиш със сантиметър по-близо до някого, стрелка те с поглед, анатемосват те.

Пандемията и вирусът са една причина да се развият някои праисторически поведенчески форми, описващи най-висшите човешки проявления. След толкова векове цивилизация, ние се връщаме отново в дупките си, обожаваме пещерите си, издаваме нечленоразделни звучи, страним с характеристиките на отблъснато или ранено животно. Избягват ни и ние избягваме. Ковем едно собствено затворническо утре, в което може наистина да се окажем влюбени, дори пристрастени към този фетиш на себеспасяване.

Познавам вече доста хора, изкарали вируса, всички почти казват, че е минал леко, днес са лъчезарни и в обращение, както се казва.

Аз бих препоръчал друго, което ще намали опасността да се разболее човек. Мислете за изтощената си имунна система, храните, които ядете, живота, който водите. Един щаден организъм, за който тежките нощи, заседнал живот, небрежното отношение към тялото, липсата на движение, преяждането - съответните и произхождащи от изброеното болести, са истинска покана за боравенето на вируса с вас.

Вярвам в позитивните мисли, като форма на превенция и лечение. Българите сме негативна нация, рисуваме Дявола на стената, но понякога от подобна “покана” той оживява и заживява редом до нас. Аз бих се обърнал към религия, към молитви или мантри, към прочистващи псалми, всеки според вярата си и представата си за Бог. Не е ли всъщност Бог последната инстанция, към която се обръщаме, когато се обърне колата? Спомнете си най-съкровените си молитви, не бяха ли когато искате някой да бъде излекуван, да се спасите от зло, да преминете този ужасен тежък период. Мога да кажа, че ако правите това по-често, със съзнанието, че всеки ден се очиствате от нечистотиите на тялото и душата, то Всевишният може би ще откликва по друг начин на очакванията ви. Направете експеримент така, че времето за клюки, разпри и лоши мисли, да отдадете на хубави мисли, на преповтаряне на някой хубав оптимистичен текст, да изговаряте думата Благодаря много по-често и за наглед дребни поводи.

Вярвам, че всичко това ще ви се отплати и ще разреди тежкия въздух, с който сте се затлачили.

Не обръщайте глава назад - каквото е било е било, днес е това с което разполагате, утре може да подготвите почвата за различни наслади от живота, за нови перспективи, за занимания и общуване, за които не сте предполагали. Измъкнете се от отработените емоции, размърдайте рамене и се отърсете от навика. Знайте, че каквото се отнася за останалите, не касае непременно и вас. Затова не се плашете и не полягайте на мрачни думи, като - Щом мечката играе у съседа ще потропа и у нас. И не рисувайте Дявола на стената с лоши мисли и изказвания. Нарисувайте си дъга, например. Възможно е, а и цветовете са повече.

Fashion idol

Хелън Мирън

Моля, аплодисменти за звездата, обобщаваща всичко стилно в световната мода. Това не е тържествен комплимент, а констатация по повод днешния кадър, в който актрисата Хелън Мирън изглежда така добре, както е добре да изглеждат звездите по принцип. Съобразено със зимните цветове, облеклото флиртува с погледа и само мекотата на материите дръзва да се противопостави на конвенционалното, на скучното. Забележително е умереното разполагане на синьото до степен, че да утвърди топлината в тази дреха, а на дантелата е дадено място като на припев в благословяващ химн. Диамантите са добре синхронизирания хор в общото и достигат вибрациите на сопрано, което пори въздуха с категоричност.

Семейна вечеря

Носия за Елена в празничния ден

Трогателен подарък за рождения си ден получи бизнесдамата на 2019 година Елена Кристиано. Кралицата на козметичния бранш навлезе в следващата година от успешния си живот на професионалист, майка и принцеса с народна носия, поднесена є от Милена Кльонтова и Велислава Григорова. Двете дами са сред топ клиентите на Кристиано и са притежатели на свои салони за красота. Рожденичката, развълнувана от милия жест, се появи на вечерята дадена в тесен семеен кръг с носията, изработена лично за нея в специализирано ателие. Сеньора Кристиано бе в компанията на своята дъщеря Мария и приятеля си Теодор, като тази година изборът на дестинация бе Мелник, където природата и хубавото вино си правят среща с благородството.

Премиера

Гери Тодорова с книга от какао и кадифе

Една от най-признатите дами в счетоводния сектор, с отличие от престижния конкурс Бизнесдама на годината, издаде книга. Представянето в клуб Перото бе еманация на всичко чисто, свежо и покоряващо в ситуацията на извънредно положение. Гергана Тодорова бе представена от актьорът Симеон Владов, който с утвърдена вещина рецитира няколко текста от завладяващата книга, озаглавена “За какаото и кадифето”. Добре оформеният том съдържа последователност от поезия и есета, лични изповеди и поверителност в допустими дози, еднакво вдъхновяващи в своята искреност. Заглавията, сред които “Теменужено” и “Душата ми е цвят”. разгръщат онова, което красивата дама може би премълчава пред непознати.

Коментари

Задължително поле