В Панагюрище благоустрояват 12 улици с 4,5 млн. лева

През последните 5 години Община Панагюрище провежда последователна и целенасочена политика за подобряване на общинската инфраструктура и на икономиката в общината.

Сега на дневен ред е изпълнението на поредния мащабен инфраструктурен проект „Рехабилитация на улични настилки, тротоари и зелени площи в Панагюрище“ по Оперативна програма „Региони в растеж“. Той е на обща стойност 4 489 009,48 лв., а обектите на интервенция, включени в европроекта, са 12 улици в градчето в полите на Средна гора. Това са улиците „Райна Княгиня“, „Стоил Финджеков“, „Искрьо Мачев“, „Орчо Войвода“, „Петър Горанов“, „Делчо Уливеров“, „Георги Бенковски“, „Пятигорск“, „Цар Освободител“, „Макгахан“, „Георги Бозаджиев” и „Петко Мачев”.

Строително-монтажните дейности по тях включват реконструкция на тротоари и улично платно, пътна маркировка и вертикална сигнализация, реконструкция на зелени площи със засаждане на подходяща растителност, изграждане на поливна система и оформяне на кътове за отдих.

Със средства от бюджет-2017 на Община Панагюрище пък вече са благоустроени улиците „Ягода” и „Георги Коджабашев”, а предстои същото да се случи на още 7 -  „Оборище”, „Нестор Ружеков”, „Райко Даскалов”, „Васил Левски”, „Таска Панайотова”, „Манчо Гугов” и „Петко Белоконски”, като на последните две от тях приключи подмяната на водопровода.

С пари от местния бюджет продължава благоустрояването, подмяната на водопроводи и пътни настилки и в населените места на територията на Община Панагюрище – Попинци, Баня, Панагюрски колонии, Поибрене, Бъта и Левски . Предстои да се обнови централният площад в село Оборище и да завърши реконструкцията на общинския път от Панагюрски колонии до местността Манзул.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България