В Пловдив откриват велосезона тази неделя с шествие

С традиционно шествие под надслов „Аз карам велосипед, последвай ме“ в Пловдив тази неделя се открива велосезон-2017. Стартът ще бъде даден на площад "Съединение" в 11 часа, а колоната, която се очаква да бъде водена пак от кмета Иван Тотев и зам.-кмета по спорта Георги Титюков, ще премине по бул. "Марица юг" и след една пълна обиколка на гребния канал ще финишира зад Кулата.

30pl4014-1Записването на желаещите да станат част от велошествието ще става в неделя сутринта на площад "Съединение", а всеки участник ще получи номер и фланелка на кампанията. Край Кулата от 12 до 14 часа ще има музикална програма с участието на Весела Бонева, томбола с награди, състезание с велосипеди за деца и безплатен тест райд.

"Община Пловдив не спира да надгражда и да увеличава велоалейната инфраструктура при ремонт на ключови булеварди и изграждането на нови такива", заяви зам.-кметът Георги Титюков и даде пример с бул. "Васил Априлов", "Коматевско шосе", "Проф. Цветан Лазаров", "Руски" и новият булевард "Северен". Амбициозната цел на градската управа е до 2020 г. целият град под тепетата да бъде опасан с над 100 км веломрежа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България