В Разград започват да подменят лични карти и паспорти, изтичащи догодина

Снимка: Архив

Ще обслужват фирми и организации по заявки и на място

Полицията в Разград започва предсрочно подновяване на лични документи, които изтичат през 2020 г., заради огромния брой паспорти и други, които трябва да бъдат издадени догодина.

Според статистиката те били 10 пъти повече спрямо тазгодишните, при чието подновяване през лятото имаше огромни опашки и се наложи извънредно работно време на службата.

През следващата в област Разград изтичали 21 138 лични карти, 15 482 паспорта и 8 429 шофьорски книжки. За да се облекчи процесът за вадене на нови документи, гражданите могат да го направят предсрочно още сега, независимо кога изтичат документите им догодина.

От полицията в Разград съобщават, че предстои разпращането на писма до институции, предприятия, фирми и организации, които могат да се възползват от възможността организирано да бъдат обслужени в кратки срокове. За целта в паспортната служба ще бъде обособено специално гише, на което, по предварително изготвен и съгласуван график, ще се подменят документи на желаещите. Ако не е възможно хората да се явят в сектора, обслужването на конкретна организация или фирма може да се извърши на място с мобилна биометрична станция при желание от тяхна страна.

Гражданите, които притежават валиден електронен подпис, е добре да се възползват от възможността да подават он-лайн заявления за подмяна на документи, призовават от полицията.

Инициативата за предсрочно издаване на изтичащи догодина лични документи е на дирекцията на МВР в Разград, която цели да спести на гражданите време и нерви.

Коментари

Задължително поле