Андрей Новаков в Белица: Строителството на АМ „Струма” продължава и няма риск от връщане на средства на ЕС

Дариткова: Осигурените българи могат да ползват болничен за карантина

Разследват незаконна сеч на 61 дървета Повалената гора е в землището на село Страхилово, община Полски Тръмбеш

Слагат лимит от 70 000 лв. за проектиране, за да избегнат обжалвания Представители на гилдията да участват в изготвяне на заданията за проектиране, предлагат архитектите

Певицата Дъфи: Бях изнасилена, дрогирана и държана в плен с дни

Скандал в парламента между БСП и ГЕРБ заради данните за икономическия растеж в страната

Втори ден на ГКПП-Кулата мерят температурата на всеки идващ от Италия

Гришо показа как върти палачинки (ВИДЕО)

София получи най-висок рейтинг „А“ за прозрачност и лидерство в действията си в областта на климата

„Байерн“ е кралят на Лондон

Пратеник на „Труд“ не бе допуснат в правителствения самолет за Гърция

Борисов на среща с гръцкия си колега Мицотакис: Връзките между нашите два народа са отлични (СНИМКИ и ВИДЕО)

Архитектите искат търг и за частни сгради Да се обявяват обществени поръчки за емблематични проекти в градските центрове, настояват от съсловната им камара

Вижте нападателите на момчето в столичен автобус (СНИМКИ)

Изследват пациенти за коронавирус в Шумен?

В Сараево отмениха публичните прояви заради мръсния въздух

Босненските власти обявиха, че замърсяването на въздуха в столицата Сараево е достигнало опасно равнище през последните дни, предаде БTA.

Властите забраниха движението на товарни автомобили, отмениха публичните прояви на открито и предупредиха хората да не излизат. Други предприети мерки са намаляване на температурата на централното отопление, което работи на въглища, и забрана на строителни работи, при които се произвежда прах.

Тези мерки бяха наложени през седмицата от регионалното правителство в Сараево. Властите съобщиха, че през последните три дни стойността на праховите частици във въздуха е била най-малко два пъти, а понякога и пет пъти по-висока от лимита в ЕС от 50 микрограма на кубичен метър.

Босненската столица е разположена в долина и е заобиколена от високи планини. Градът винаги е страдал от високи концентрации на мъгла, смог и прах. Положението обаче се влоши през последното десетилетие заради построяването на високи сгради, които блокират движението на въздуха, старите и силно замърсяващи околната среда автомобили и увеличената употреба на отопление на въглища.

Според неотдавнашен доклад на Програмата на ООН за околна среда жителите на Сараево са изложени на едни от най-високите концентрации на замърсяване на въздуха в Европа. ООН посочи, че това намалява продължителността на живота в страната с до 1,3 години.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.