В Търговище се подготвят за пролетен панаир

Снимка: Архив

От 10 до 50 лв. за кв. м. търговска площ остават цените за участие в традиционния пролетен панаир в Търговище, който ще се проведе от 8 до 14 май. Най-ниската тарифа е за наети над 100 кв. открита площ, а най-високата за модулните зони в изложбените зали.

От Община Търговище залагат на запазване на досегашните цени, които са сред най-конкурентните в страната, с цел привличане на повече участници в ежегодното изложение. Към момента вече има десетки заявки на производители и търговци от различни сектори от страната.

Т.г. се отбелязва 240 издание на панаира в Търговище, който е сред най-старите не само у нас и води началото са далеч във вековете, когато градът е бил прочуто тържище за търговци от далечни краища.

Търговският форум през 2017 г. ще бъде съпътстван с разнообразна програма, която включва тематични дни на виното, меда, хляба и други. Ще има бирфест, кулинарни демонстрации, дегустации и изложби. От Общината са отправили покани към известни български кулинари за шоу на открито. Водят се разговори и със звезди от фолка, поп и рок музиката за концерти през празничната майска програма.

На няколко дка. ще има и увеселителен парк за деца и възрастни.

Организаторите от кметството обявиха, че съобразяват програмата с предложенията на гражданите, които се включиха в допитване за панаира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони