В Чехия гледат пет български филма

“Диви и щастливи”

Показват “Завръщане”, “Ятаган”, “Диви и щастливи”, “Дъвка за балончета” и “Писма от Антарктида”

Заглавията от фестивала ще са достъпни от 22-и до 26-и април

На 22 април в Чехия се открива 13-тото издание на Фестивала на българското кино. “Не робуваме на фатализма, свързан с числото 13, а сме водени от желанието за тринадесети път да представим пред зрителите постиженията на съвременното българско филмопроизводство”, казаха организаторите от екипа на Българския културен институт в Прага.

Непривичната ситуация, свързана с ковид пандемията, промени обичайния начин за популяризиране на родното кино. От 22-и до 26-и април 2021 г. чрез онлайн платформата DAFilms.cz за втора поредна година фестивалът ще гостува в домовете на всички, живеещи на територията на Чехия, независимо дали се намират в Прага, Либерец, Хеб, Ческе Будейовице или Опава. Почитателите на стойностното кино ще гледат пет заслужаващи внимание съвременни български филма, като могат да изберат субтитри на чешки или английски език - “Завръщане”, “Ятаган”, “Диви и щастливи”, “Дъвка за балончета” и “Писма от Антарктида”.

Организаторите вярват, че това са заглавия, които “ще зарадват зрителите и ще внесат в домовете им интересни филмови приключения и порция забавления, от които хората се нуждаят в тези времена на силно ограничени социални контакти.” 

В навечерието на 13-ия Фестивал на българската кино и по време на неговото излъчване зрителите ще видят видео послания и поздрави, заснети от популярни и обичани лица от българското филмово изкуство, герои в от тазгодишната програма.

Организатори на 13. Фестивал на българското кино в Чехия са Посолството на Република България и Българският културен институт, в партньорство с платформата DAFilms.cz.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино