В Шумен битка с боклуците

Заснет нарушител в момент на изхвърляне на отпадъците край Шумен

Мобилни инспектори снимаха и написаха 86 акта

Общински инспектори в Шумен изловиха само за месец август 86 нарушители, на които са съставени актове. Чиновниците са разделени на моблини групи, обикалят с автомобили, снимат и с 4 фотоапарата, това разказа за част от техниките за засичане, главният инспектор Борислав Станев. Най-фрапиращите фотоси са на шуменци, които са изхвърляли строителни отпадъци и боклуци в гората по пътя за село Лозево и в района на Хиподрума на изхода на Шумен. От издадените актове 18 са на хора, които цапат околната среда.

В един от случаите шуменец е уличен за трети път да изхвърля строителни отпадъци. Друг пък преминал край контейнер, който е поставен специално от общината за изхвърляне на сторителна смет, но го подминал и стоварил боклука в борова гора. Санкциите ще бъдат максимални, по 1000 лв. на всеки, обяви кметът Любомир Христов. Той призова всички да са нетърпими към нарушителите, които цапат и да подават сигнали в общината.

Сред актуваните има и граждани, които са оставяли сметта до контейнерите на тротоара, а не вътре в тях. Засечена е и банкова чистачка, която изхвърлила документи на нерегламентирано място. Има и търговски обекти, които изхвърлят сметта си в кофите за граждани, вместо да наемат фирма, която да ги извозва. Сред големите хипермаркети няма нарушители, наредбите се газят от дребни търговци, каза Станев.

Осем акта са съставени и на шуменци, които си пускали домашните кучата да тичат на воля на непозволени места. Детската градина на ул."П.Берон" е била масово ползвана от любителите на четириноги, посочиха от общината.

38 акта са съставени за неправилно паркиране по автобусни спирки, до пешеходни пътеки и в зона на кръстовища.

Работното време на инспекторите е до 22 часа, но част от нарушителите са изловени след това. Има актувани шуменци за силна музика след 23 часа.

През месеца са издадени и 53 наказателни постановления на стойност 6 370 лв., но те са за нарушения през преходния летен месец, когато въпреки забраните берачи на липа чупеха дървета, други пък развиваха амбулантна търговия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България