Пожар избухна на два кораба в Черно море, 10 души загинаха

Легализиране на проституцията и притежаването на оръжие иска главният прокурор на Украйна

Великомъченик Славиша

На 22 януари 2019 да почерпят

Западът против глобализацията И Путин няма да участва в срещата в Давос

Задължават със закон президента на Киргизстан да носи националната шапка

Георг Георгиев: Поне година таксите за българите във Великобритания няма да бъдат променяни

5-годишно дете почина от пневмония след прекаран грип

Ципрас: Македонците разграничават своята идентичност от древногръцкото наследство

Транспортната комисия в ЕК решава за бъдещето на пакета „Мобилност“

ЕС отхвърля възможността за преговори с Лондон по сроковете на предпазния механизъм

Седмица на македонското кино стартира в София

Държавата клечи пред Тома Белев и жена му „Еколозите“ усвояват 100 милиона евро за биоразнообразие

Красиви изпълнения на кънки откриха ледената пързалка в Благоевград (СНИМКИ)

Талибаните и специалния пратеник на САЩ разговарят в Катар

В Шумен подобряват градската среда за над 7 млн.лв.

7,178 млн.лв. безвъзмездна финансова помощ получава община Шумен за благоустрояване и рехабилитация на инфраструктурата си, което е един от приоритетите в Инвестиционната програма на кметството. Това съобщи пред журналисти кметът на общината Любомир Христов във вторник.

„Получихме решението в началото на седмицата. Имаме готовност и за нас е важно да започнем реализацията на проектите, свързани с подобряване на условията на живот за шуменци и с благоустрояването на града“, каза градоначалникът.

Средствата се предоставят след одобрение на проектите от страна на оценителната комисия, на Междинното звено в общината и с решение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, подписано от зам.-министър Деница Николова. Тя е и ръководител на Управляващия орган на ОП “Региони в растеж“.
Предвидено е извършване на основен ремонт на тротоари, алеи, прилежащо озеленяване и улично осветление, както в централната градска част, така и в кварталите на Шумен.

Зам.-кметът по строителство инж. Боян Тодоров обясни, че предстои благоустрояване, рехабилитация на пешеходни алеи, тротоари и улично осветление на 11 улици в квартал “Тракия”, рехабилитация на улица “Тича”, облагородяване на района около кръстовището на бул. Симеон Велики” и улица “Станционна” и на улица “Съединение” от Пенсионерски клуб №7 до Съдебната палата.

В момента се подготвят тръжните процедури, предстои да бъде обявена и обществената поръчка за извършване на строително-монтажните дейности по проектите.Общият размер на средствата, които общината очаква да получи за реализация на Инвестиционната си програма, е малко над 26 млн.лв. Другата част от средствата са предвидени за изграждане на обекти в областта на образователната, социалната и културната инфраструктура.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.