На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

В Шумен подобряват градската среда за над 7 млн.лв.

7,178 млн.лв. безвъзмездна финансова помощ получава община Шумен за благоустрояване и рехабилитация на инфраструктурата си, което е един от приоритетите в Инвестиционната програма на кметството. Това съобщи пред журналисти кметът на общината Любомир Христов във вторник.

„Получихме решението в началото на седмицата. Имаме готовност и за нас е важно да започнем реализацията на проектите, свързани с подобряване на условията на живот за шуменци и с благоустрояването на града“, каза градоначалникът.

Средствата се предоставят след одобрение на проектите от страна на оценителната комисия, на Междинното звено в общината и с решение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, подписано от зам.-министър Деница Николова. Тя е и ръководител на Управляващия орган на ОП “Региони в растеж“.
Предвидено е извършване на основен ремонт на тротоари, алеи, прилежащо озеленяване и улично осветление, както в централната градска част, така и в кварталите на Шумен.

Зам.-кметът по строителство инж. Боян Тодоров обясни, че предстои благоустрояване, рехабилитация на пешеходни алеи, тротоари и улично осветление на 11 улици в квартал “Тракия”, рехабилитация на улица “Тича”, облагородяване на района около кръстовището на бул. Симеон Велики” и улица “Станционна” и на улица “Съединение” от Пенсионерски клуб №7 до Съдебната палата.

В момента се подготвят тръжните процедури, предстои да бъде обявена и обществената поръчка за извършване на строително-монтажните дейности по проектите.Общият размер на средствата, които общината очаква да получи за реализация на Инвестиционната си програма, е малко над 26 млн.лв. Другата част от средствата са предвидени за изграждане на обекти в областта на образователната, социалната и културната инфраструктура.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.