В Япония дестилират джин от бира

По този начин спасяват от разваляне тонове занаятчийска бира, която трябваше да изпият зрителите на Олимпиадата

Тонове занаятчийска бира в Япония ще бъдат превърнати в джин вместо да бъдат изхвърлени, тъй като изтича срокът им на годност. По този начин в страната на изгряващото слънце ще помогнат на стотици малки производители да получат нов продукт с дълъг срок на годност вместо приготвената за провалената Олимпиада и нейните гости бира, съобщава CNN.

От всеки сто литра бира може да бъде произведен 8 литра първокласен джин.

Повечето джинове се правят с основа от зърнени култури, които се ферментират в каша, след което се дестилират във високоустойчив "неутрален" спирт. Бирата ще замести този спирт и ще се премине направо към втората фаза на направа на джин – втора дестилация на спирта с плодове от хвойна и други растителни продукти, които придават вкус на крайния продукт.

Проблем при направата ще е фактът, че бирата ще придаде по-горчив вкус на джина, затова той допълнително ще трябва да бъде освежаван с цитрусови сладки нотки, които да направят вкуса по-добър. 

Коментари

Задължително поле