Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Входът за Столичния зоопарк става 6 лв. Строят нови заграждения за чакали и хиеновидни кучета

Сблъсък между две коли уби мъж и жена в Ловешко

В V издание на феста „Вино и храна“ участват над 50 изби с елексира на боговете

Над 350 български, френски, италиански, южноафрикански вина и селекции от над 50 изби ще бъдат представени и дегустирани на V Международен фестивал „Вино и храна“ във Варна, който се провежда от 21 до 23 април. Ще бъде показан и виненият свят на Испания и Португалия.

Суджуци и луканки от Балкана, сирена с трюфел, изпечен на място домашен хляб и още много изкушения са подготвили организаторите за любителите на хубавите храни и напитки. По време на фестивала ще има едно вечерно пътешествие към уиски с отчетливо винено влияние. Фарс от глиган с трюфел, парфе от шоколад с теменужки, био хляб с лимец и домашен квас е част от менюто на шеф-готвачите в зона „Ресторант“.

„Българската традиционна кухня – храната на столетниците“ е само един от съпътстващите семинари. Основните теми в него са:“Българският принос за световната наука“, „Червеното вино-медицински истини и заблуди“,“Афродизиаците или истината за дълголетието и легендарната полова мощ на българина“. Авторката на бестселъра „Размерът има значение…размерът на талията“ Александра Иванова ще сподели личния си опит и тайните на успеха да свали 42 кг за 9 месеца.Тя и д-р Огнян Пелов ще разкрият на чаща червено вино с люта чушка шокиращи истини за храната и елексира на боговете.

Фестивалът „Вино и храна“се организира от Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите, Черноморската регионална лозаро-винарска камара във Варна, Българската асоциация за кулинарна култура и с подкрепата на община Варна. Негов предшественик е първата Лозаро-винарска изложба във Варна през 1928 г., която се е провела в емблематичния за града Юнашки салон.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.