Галеристи зоват: Рисувайте дъги, Бургас да не изгуби своя цвят

Светлана и Енчо Тодорови прегръщат идеята да облепят прозорците на галерията си с рисунки, докато са в самоизолация. и призовават тя да излезе от виртуалното пространство. На апела им за рисунки, с които да се облепят прозорците на арт простраството, откликват редица бургаски художници. За една вечер свои рисунки на пъстри и цветни дъги изпращат художничката Ангелина Недин и дъщеря й Дона, гълъб на фона на дъга изпращат Станислав Вардев и дъщеря му Лея. Анна Михайлова и дъщеря й Марина също подкрепят каузата на „Ети”. В инициативата се включват и Петър Деновски, Светлана Кертева, Татяна Докова, както и много от приятелите на галеристите. И макар вратите й да са временно затворени за посетители, красотата и цветът, от които така се нуждаем внасят настроение, дори отдалеч.

Да не позволим Бургас да изгуби своя цвят когато ги няма хората с цветните си дрехи, чанти, шалове, шапки, усмивки, емоции, е идеята на семейството галеристи.

„Най-красивата дъга е тази, която сме рисували със семейството си, в дома си, сред бои, четки, смях, глъч. Тази дъга запечатва спомени на щастие, споделени мигове с най-ценните за нас хора. Сега е време да притихнем, да се вгледаме в себе си, да извадим доброто и красивото, да подарим красота на непознат. Ако дори една от рисунките на прозорците има силата да накара някой да се усмихне това ще е подарък за този някой...да се заразим с усмивки и добро настроение“- споделят Светлана и Енчо.

Областна администрация е първата институция, която е прегърнала идеята да се включи. В администрацията работят много млади хора с малки деца, които с удоволствие биха участвали със семейните си дъги в инициативата. Апелът вече е стигнал и до болници в града, а надяваме се чрез вас и до хилядите бургаски семейства, смятат Тодорови.

Коментари

Задължително поле