Ето кой е заподозреният за атентата в Страсбург Посещавал е радикални ислямистки кръгове

Стрелецът в Страсбург е трябвало да бъде задържан тази сутрин

На 12 декември 2018 да почерпят

Френската прокуратура започва разследване за тероризъм в Страсбург

Още един загинал след стрелбата в Страсбург 7 са тежко ранените, 4 - леко пострадалите

Стрелецът в Страсбург още не е заловен Официална информация от местните власти: ранените са 10

Ваня Стамболова успя, класира се за финала на „Фермата“

Престрелка в близост до коледния базар в Страсбург, има един загинал и трима ранени (ВИДЕО)

Меркел: „Няма възможности“ за промяна на споразумението за Брекзит

Битка за 15 млрд. евро стои зад атаката срещу строителите 1000 машини ще бъдат паркирани на “Цариградско шосе” в София без да пречат на гражданите

Сериозна чистка в „Локо“ (София)

Съдбата на Правителствена решават депутатите Дългът от 33 млн. лв. е от неизплатена надлимитна дейност на болницата

От „Надежда“ в Сливен искат свои съветници, узаконяване на къщите и мечтаят за среща с вътрешния министър

Възрастна жена пропадна в шахта в Пловдив

Будапеща плаши с още антимигрантски кампании

Генномодифицираната царевица е полезна

Снимка: Pixabay

Италиански учени твърдят, че генномодифицираната царевица всъщност оказва значителен положителен ефект върху човешкото здраве, съобщи „Сайънс алърт“.

Съществува огромно неразбиране по отношение на генномодифицираните организми (ГМО). От пълното им отричане до предубеждение към използването им, реакциите към тях са доста крайни, дори и имайки предвид, че хората генетично модифицират храната си по един или друг начин от близо 10 хиляди години.

Вероятно някои резерви ще бъдат оставени настрана след резултатите от проведен метаанализ на изследователите Елиза Пелегрино, Стефано Бедини, Марко Нути и Лаура Ерколи. Те анализираха 6000 надеждни проучвания от предходните 21 години за териториите на САЩ, Южна Америка, Европа, Африка, Азия и Австралия. Според експертите, генномодифицираните царевични култури имат значително по-малко (с до 36,5 %) микотоксини – токсични метаболитни продукти в храните.

Микотоксините, съединения, произвеждани от плесенни гъби, са отровни и канцерогенни за хората и животните. Малки количества от тях се съдържат в голяма част от органичната царевица и често се премахват чрез почистване в развиващите се страни, но риск все пак има.

ГМО царевицата има много по-малко микотоксини, защото растенията са модифицирани да са по-устойчиви към нашествия от насекоми. Насекомите отслабват имунната система на селскостопанските култури и ги правят по-податливи към развъждането на плесенните гъби, произвеждащи вредното съединение.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Кажете им имената и спонсорите на „учените“ или публикувайте статията в отдел „Реклами“ със заглавие „Монсанто представя“.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.