Парламентът ще разглежда Закона за държавния бюджет за 2020 г.

Очаква се днес да повдигнат обвинение на кантонера заради катастрофата на жп прелез

Обявиха извънредно положение във Венеция заради проливни дъждове (ВИДЕО)

Продължава издирването на жената, изчезнала край Мальовица

На 13 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 13.11.2019

Повече от един тон пакети с кокаин събраха от атлантическото крайбрежие на Франция (ВИДЕО)

Чехия купува 12 бойни хеликоптера от САЩ

Тръмп и Макрон обсъдиха по телефона Сирия, Иран и срещата на върха на НАТО

Лекуваме се с по-модерни лекарства На извънредно заседание депутатите гласуваха финансовите рамки за НЗОК и ДОО (обзор)

Ураганен вятър в Далмация събори дървета и стълбове, вълните в морето достигнаха 6 метра (ВИДЕО)

КРИБ награди десетте най-добри бизнес лидери (СНИМКИ) "Мистър и Мисис икономика" са Атанас Добрев и Теодора Петкова

Луфтханза се съгласи на арбитраж в спора с кабинния персонал

Прокурист пое болницата в Пазарджик

Роман на Бойка Асиова излезе на турски език

Генномодифицираната царевица е полезна

Италиански учени твърдят, че генномодифицираната царевица всъщност оказва значителен положителен ефект върху човешкото здраве, съобщи „Сайънс алърт“.

Съществува огромно неразбиране по отношение на генномодифицираните организми (ГМО). От пълното им отричане до предубеждение към използването им, реакциите към тях са доста крайни, дори и имайки предвид, че хората генетично модифицират храната си по един или друг начин от близо 10 хиляди години.

Вероятно някои резерви ще бъдат оставени настрана след резултатите от проведен метаанализ на изследователите Елиза Пелегрино, Стефано Бедини, Марко Нути и Лаура Ерколи. Те анализираха 6000 надеждни проучвания от предходните 21 години за териториите на САЩ, Южна Америка, Европа, Африка, Азия и Австралия. Според експертите, генномодифицираните царевични култури имат значително по-малко (с до 36,5 %) микотоксини – токсични метаболитни продукти в храните.

Микотоксините, съединения, произвеждани от плесенни гъби, са отровни и канцерогенни за хората и животните. Малки количества от тях се съдържат в голяма част от органичната царевица и често се премахват чрез почистване в развиващите се страни, но риск все пак има.

ГМО царевицата има много по-малко микотоксини, защото растенията са модифицирани да са по-устойчиви към нашествия от насекоми. Насекомите отслабват имунната система на селскостопанските култури и ги правят по-податливи към развъждането на плесенните гъби, произвеждащи вредното съединение.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Кажете им имената и спонсорите на „учените“ или публикувайте статията в отдел „Реклами“ със заглавие „Монсанто представя“.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.