Ген. Андрей Боцев и лейтенант Артак Давтян обсъдиха перспективите за разширяване на военното сътрудничество

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев проведе среща с началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Армения генерал-лейтенант Артак Давтян, който е на официално посещение у нас.

„Тази наша среща дава възможност детайлно да разгледаме насоките за по-нататъшното ни взаимодействие, както и да обменим информация за състоянието и развитието на въоръжените сили на двете страни, участието ни в международни операции и мисии и съвместни учения“, заяви генерал Андрей Боцев. Той подчерта значението на подготовката и обучението на личния състав като много важен елемент от цялостното изграждане на въоръжените сили.

„Вярваме, че съвместната подготовка и учения са добра възможност за сътрудничество и обмяна на опит за изграждането, сертифицирането и поддържането на оперативно съвместими формирования“, категоричен бе началникът на отбраната. Генерал Боцев акцентира върху възможността да се работи за разширяване на взаимодействието между военно-образователните институции на двете държави.

Началниците на отбраната посочиха, че посещението допринася за развитието на диалога и задълбочаване на взаимоотношенията между двете страни в областта на отбраната, базирани на взаимно уважение и разбирателство. По време на разговорите с арменската военна делегация бяха обсъдени перспективите за разширяване на двустранното военно сътрудничество, общите области на интерес и възможностите за взаимодействие по линия на партньорството на Република Армения с НАТО и Европейския съюз.

В срещата участваха заместник-началниците на отбраната, командващият на Съвместното командване на силите и командирите на Сухопътните войски и Военновъздушните сили, както и директорите на дирекции от Щаба на отбраната.

По-рано днес генерал Андрей Боцев и генерал-лейтенант Артак Давтян се поклониха пред Паметника на незнайния воин в столицата.

Военната делегация, водена от началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Армения генерал-лейтенант Артак Давтян, беше приета днес и от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Акцент в разговорите беше поставен на развитието на сътрудничеството между двете страни в областта на отбраната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България