Ген. Василев: Одобрявам действията на прокуратурата и МВР, криминалният контингент трябва да бъде притискан

Снимка: Нова телевизия

„Криминалният контингент трябва да бъде притискан, наблюдаван и контролиран. Аз одобрявам акциите на МВР и прокуратурата, защото те са насочени срещу тези, които страшно много тормозят хората. Досега няма формула за ликвидиране на битовата престъпност няма, в цял свят има такава. Но тя трябва да бъде сложена под контрол”. Това заяви пред Нова телевизия бившият директор на Националната полиция ген. Васил Василев.

Той коментира и протестите срещу искането за по-лека присъда за 21-годишния Мартин Трифонов, осъден за убийството на Кристин от Сотиря. „Няма за какво да протестираме срещу независимата съдебна система. Законното право на този човек, макар и престъпник, е да се жалва. От друга страна идва уличното правосъдие, което Обществеността, този кмет, тази полиция са го оставили да не учи. Да си остане на развитието на първобитен човек”, каза ген. Васил Василев.

Според него полицейските служители, които опитаха да осребрят тото фиш, откраднат от възрастна жена, са обмисляли дълго това деяние. Той е категоричен, че преразпределението на блага и територии няма да свърши.

Коментари

Задължително поле