Ген. Румен Радев: Към мен има условие и то e едно – да спечеля президентските избори и да работя за България

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Към мен има условие и то e едно – да спечеля президентските избори и да работя за България. Това каза кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев по време на пресконференция.

Във връзка с вицепрезидента на БСП, ген. Радев посочи: „Въпросът за вицепрезидента наистина е много сериозен. Аз държа и уважавам всички евентуални коалиционни партньори в една по-широка коалиция. Предстои ми да изложа своята визия и пред тях и тогава да решаваме този въпрос“, заяви ген. Радев.

Попитан кога е бил проведен политическият разговор с него за политическата кандидатура, той обясни, че лидерът на БСП му се обадила и му е обяснила, че е номиниран за кандидат за президент от различни структури на партията и го е попитала дали приема. По думите му, когато Корнелия Нинова му се е обадила, той вече е бил взел решение да напусне Българската армия. „Дадох съгласие на г-жа Нинова по телефона на 2 август след като чух изявленията на база „Граф Игнатиево“ на министъра на отбраната и на премиера.

Попитан дали поставя условия на БСП, за да приеме тази номинация, ген. Радев посочи, че има ясно споразумение и отговорност. „Отворен съм за всякакви предложения, но винаги преценям по съвест и по убеждения“, добави ген. Румен Радев.

Коментари

Задължително поле