ГЕРБ атакува президента Радев за решението за изтребителите "Грипен", предлага временна комисия

Имаме вече достатъчно съмнения от изводите, които сме направили от открити източници, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов на пресконференция. По думите му това е станало в период, в който още е нямало окончателно решение на служебното правителство.

„Искаме да проверим с парламентарните механизми, как се стигна до този извод, до това решение и дали действително има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифицирала един от участниците служебно“, коментира Цветанов. Той поясни, че ще имат пълно съдействие на всички тези, които са участвали в този процес и ще се отзоват на заседанията на Временната комисия за да се запознае с всички факти и резултатите от дейността по придобиване на нов боен самолет. Според него трябва да се покаже истината, за да се гарантира прозрачността.

„В никакъв случай няма да допуснем да има заиграване с националните интереси и със сигурността на страната“, заяви Цветанов. Той посочи, че ГЕРБ иска да разбере има ли оказан натиск, защо се е бързало с това решение. „Защо се направи този извод и защо беше декласиран един от участниците“, коментира Цветанов.

Ще предложим да се създаде временна комисия, която да се запознае с всички факти и резултатите от дейността по придобиване на нов боен самолет, заяви председателят на парламентарната Комисия по отбрана и народен представител от ГЕРБ ген. Константин Попов.

Коментари

Задължително поле