ГЕРБ и СДС предлагат дебат Фандъкова-Манолова

Йорданка Фандъкова, Мая Манолова 15 дни преди изборите, заедно на диспут на тема “Транспорт”, организиран от Института за пътна безопасност. Снимка: Пламен Стоименов

ГЕРБ и СДС предложиха провеждането на телевизионен дебат между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова преди балотажа за кметския стол в неделя. Това става ясно от съобщение на партийния пресцентър на ГЕРБ. Оттам настояват дебатът да е "на неутрална територия" и да бъде предаван на живо по всички медии, пожелали да го отразят.

"Предизборният щаб на ПП ГЕРБ – София, заедно с партньорите ни от СДС – София, предлагаме провеждането на един дебат между кандидатите за кмет на столицата и техните екипи, който да бъде на неутрална територия с възможност за излъчване или отразяване от всички медии, които проявяват интерес", се казва в съобщението.

"Дните между обявяването на официалните резултати от първия тур и провеждането на втори тур са много малко. Категорични сме, че нашите съграждани заслужават структуриран дебат с ясен регламент и достатъчно време, за да се чуят предложенията на кандидатите и екипите им по темите, които обществото е показало, че са най-важни за него. Градът ни има нужда от ясни отговори на съществените въпроси и според нас те могат да се чуят точно в един такъв дебат. Дължим на столичани възможността информиран избор", призовават от ГЕРБ и СДС.

Коментари

Задължително поле