Германска популистка призова да изселят мигрантите на острови извън Европа

Фрауке Петри

Лидерката на германската дяснопопулистка партия „Алтернатива за Германия” Фрауке Петри призова нелегалните емигранти да се изселват на острови, които са извън Европа, под закрила на ООН. Тя обяви тази своя идея по време на интервю за вестник „Билд”, предаде БГНЕС.

Според Петри федералното ведомство по въпросите на имигрантите и бежанците (Bundesamt für Migration und Flüchtlinge - BAMF) трябва да бъде превърнато в „орган, който се занимава с реемиграция”.

„След това той трябва да настанява нелегалните мигранти и търсещите убежище, чиито молби са отклонени, на два острова извън Европа, намиращи се под защитата на ООН”, предлага Петри.

При това самотните мъже трябва да бъдат отделени от жените и семействата, смята тя. BAMF трябва да се загрижи да това, „всеки, който е влязъл нелегално, да напусне тази страна колкото може по-скоро”, продължава Петри.

„Досега през 2016 година са извършени 13 743 депортации, което е смешно в светлината на стотиците хиляди нелегални имигранти, които се намират в Германия”, каза лидерката на „Артернатива за Германия”, като призова също и за отказ от сделката с Турция за бежанците.

"Алтернатива за Германия" (Alternative für Deutschland - AfD) бе основана през 2013 г. и бързо премина от антиевропейски позиции към линия, насочена срещу бежанците и в крайна сметка ислямофобия. Партията с водачи Фрауке Петри и Йорг Мьотен е представена в половината от провинциалните събрания във ФРГ и в Европейския парламент.

Коментари

Задължително поле