Германският вътрешен министър: Връщането на криминално проявени сирийски бежанеци не е опция

Връщането на криминално проявените сирийски бежанци в тяхната родина не е опция, заяви германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер в неделя, пише вестник Daily Sabah.

„Докато няма мир в Сирия, това не е възможно“, отбеляза министърът. „Депортиране към районите на гражданска война няма да се случи. Точка“, подчерта Мезиер.

Миналата седмица той предложи мерки за борба с тероризма, които да намалят риска от терористични нападения в Германия, включително и ускорено депортиране на криминално проявените бежанци, търсещи убежище и на заподозрените в терористична дейност.

Министърът защити депортирането на афганистански граждани от страна на Германия, уточнявайки, че „нашите афганистански колеги, германските войници и полицията правят всичко възможно да подобрят сигурността в Афганистан“.

Мезиер допълни, че Германия не може да се справи с количеството на „млади афганистанци, напускащи своята страна и търсещи по-добро бъдеще в Европа“.

За разлика от Сирия в Афганистан има региони, които се смятат за сигурни и в които бежанците могат да се върнат, твърди политикът.

Коментари

Задължително поле