Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 21 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за петък, 21.02.2020

На 21 февруари 2020 да почерпят

„Интер“ взе своето в Разград и с помощта и на ВАР

Златото със 7-годишен рекорд

Спряха движението на тирове по АМ „Хемус“ при км 34, в посока Варна

Божинов започва на чисто в Италия

Google пусна новата версия на Android

Български тираджия опитал да подкупи италиански полицаи с ракия и суджук

Разследват само две къщи за гости в Еленския Балкан Собствениците ползвали 600 000 лева европари не по предназначение

Лондонската полиция: Атаката в джамията не е тероризъм

До 10 980 лв. заплата за шеф в държавна фирма Годишните бонуси ще бъдат до около 40 хил. лв.

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков Няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамян Дамянов

БСП-София ще отбележи Деня на защитника на Отечеството с поднасяне на венци и цветя на два паметника

Джулиан Асанж моли Франция за политическо убежище

Германско селце става център на ЕС

Баварското селце Гадхайм ще е новият център на ЕС.

Малкото германско селце Гадхайм в провинция Бавария ще стане новият географски център на ЕС, след като Великобритания напусне съюза на 31 януари.

Точните координати на Гадхайм, според Националния географски институт на Франция, който изчислява центъра на Евросъюза, са 9 градуса, 54 минути и 7 секунди източна дължина и 49 градуса, 50 минути и 35 секунди северна ширина.

Селцето има около 80 жители. Тяхната еуфория от предстоящия централен статут на Гадхайм обаче вече се е поизпарила заради забавянето на Брекзит.

Още през 2017 г. обитателите на селото пуснаха в ютюб хумористично видео, в което се пошегуваха, че могат да приютят много от международните банки, които ще се изтеглят от Лондон след Брекзит. В клипа освен това те призоваваха Шотландия да не организира втори референдум за независимост от Великобритания, тъй като ако той е успешен, ще остане в ЕС, а това ще отнеме на Гадхайм статут на евроцентър.

Географският център на ЕС се е променял няколко пъти, заради разширяване на съюза с нови държави. От 2013 г., когато в Европейския съюз бе приета най-новата засега членка Хърватия, центърът му се намира пак в Германия и пак в Бавария – в град Вестернгрунд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.