Гинка Върбакова се отказва от един от големите паркинги в Пазарджик

Гинка Върбакова - собственик на фирмата "Инерком България", която ще закупи активите на енергодружеството ЧЕЗ - България се оттегля от един от големите паркинги в Пазарджик. Информацията все още не е публично оповестена. В същото време в Общината тече процедура за определянето на наемател на цялата „синя зона“ в Пазарджик. Засега не е ясно дали фамилията Върбакови ще е сред кандидатите, информира БНР.

Договорът между Община Пазарджик и фирма "Грийн Билдинг БГ" ще бъде разтрогнат по взаимно съгласие, считано от 1-ви април. Освен от паркинга на старите Хали, Върбакова се отказва и от паркинга на ул."Иван Вазов". Община Пазарджик вече взе решение двата паркинга, които ще останат без стопанин, да преминат към „синята зона“ в града. Паралелно с това е открита и процедура за избор на наемател на цялата „синя зона“, като в сряда ще бъдат отворени внесените оферти от кандидатите.

В края на миналата седмица в рърговския регистър е вписано началото на ликвидация на четири дружества на Славчо Върбаков, като според адвокат Иван Църцъров, има и наложени запори на дяловете му.

"Явно човекът иска да ликвидира четири от фирмите си - той има повече. Възможно по най-различни причини, най-елементарната е, че не иска да има повече тези четири фирми", обясни юристът.

Засега няма отговор дали това има връзка със закупуването на ЧЕЗ.

Коментари

Задължително поле