Kорнелия Нинова поздрави мюсюлманите по случай Курбан Байрам

Премиерът Борисов освободи от длъжност пиара на правителството, блъснал репортер

Камион тръгна сам през шуменски булевард, потроши врати и стена

Задържаха 19-годишен криминално проявен, откраднал лек автомобил

Броят на мигрантите на гръцкия остров Лесбос отново надхвърли 10 000

Откриха мъртво бебе на сметището край хасковското село Гарваново

Кабул под ракетен обстрел по време на речта на президента Гани за Курбан Байрам

Христо Чучев: Жена ми още няма сватбена рокля Българката се облича много добре, но прекалява с грима, отбелязва модният дизайнер

273 деца са отпаднали от училище в Търновско за година От РИО са сигнализирали прокуратурата за новосъздадени семейства от невръстни момичета и момчета в Горнооряховско, Еленско и Полскотръмбешко

Потушиха пожара край Карлово, който вчера се разгоря отново

Спипаха контрабандни цигари в тайници на на два камиона на МП Лесово

16-годишен е заподозрян в палеж на камион

Откриха множество човешки кости в частен имот в Козлодуй

Спипаха мъж с ефективна присъда на свобода

Откриха оранжерия за канабис в Бяла черква Полицията е иззела 28 саксии с коноп, лампи, вентилатори и влагометри

Главният архитект на София е против замразяване на строителството в „Младост“

Подходът да се спре строителството в район „Младост“ е много неправилен. Това смята главният архитект на София Здравко Здравков. По думите му, се разглежда всеки един конкретен случай, като се търси възможност за решение на проблема.

„Защото има достатъчно свободни общински терени, където би могло да се разработи подробен устройствен план и да се намери възможност тези проблемни имоти да бъдат обезщетени с общински терен“, обясни Здравков по БНТ.

Той изрази категорично позицията си, че е против замразяването на каквато и да е строителна дейност в този район, защото така не може да се направи дори една детска градина или дори улично осветление. Това не означава, че инвестициите, които трябва да направи общината в района ще бъдат замразени. „Спекулирането с думата „мораториум“ е изключително опасно“, предупреди главният архитект на София.

Трябва да се потърси формата на диалога, категоричен е Здравков. Формата, под която хората искат да строят да дадат своето място в градската среда – да построят детска площадка, барбекю или някакво спортно съоръжение и затова подхождаме по единично към всеки случай.

„Аз получавам сигнали ежедневно – миналата седмица например, дойде сигнал, че се строи върху тръби на „Топлофикация“. Направихме проверка и установихме, че тръбите не работят. Реагирам за всеки един случай изключително бързо и не съм оставил случай, който да не е проверен“, каза още Здравко Здравков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.