Главният прокурор Иван Гешев потвърди за ареста на Божков в ОАЕ (ВИДЕО)

Заедно с него е задържан и мажоритарният собственик на ФК "Левски" Георги Попов

Няма разследване около президента. Главният прокурор беше сезиран от наблюдаващия прокурор, според който има нарушение на чл. 3 от Конституцията и аз питам КС . Това заяви главният прокурор Иван Гешев на пристанище Варна –Запад. , където дойде заради разкритите нови 102 контейнера с боклуци от Италия миналата седмица.

„Какво трябваше да направя аз с това дело-да го изтрия, да го унищожа? Постъпих по едиствения възможен законен начин-да сезирам КС”, каза Гешев. Той изрично подчерта, че Главна прокуратура няма лични врагове и не води лични битки, а битка за спазване на закона. „Атаките срещу прокуратурата идват от медии, НПО и обвързани лица с обвинения Васил Божков и подсъдимия Прокопиев”, каза още Гешев.

Главният прокурор посочи, че има официално потвърждение за ареста на хазартния бос и още едно лице с фамилия Попов от ОАЕ. Става въпрос за Георги Попов, дясната ръка на Божков, който също е обявен за международно издирване, научи „Труд”. Изготвят се необходимите документи за екстрадация, но тя зависи от страната, в която са задържани, каза Гешев.

Прокуратурата е направила всичко възможно за задържането на Васил Божков, както досега и за Баневи, за Арабаджиев в Испания, за Митьо Очите в Турция. Действаме по същия начин и виждате резултатите, каза обвинител №1. За българските олигарски няма да има сигурност, подчерта той , припомняйки че е дадено началото на една целостна организирана дейност на държавата срещу битовата престъпност.

Сигурен съм, че резултатите в края на годината статистически ще бъдат съвсем различни, увери Гешев. Той даде пример с телефонните измами , които само за 9-10 месеца, както е обещал са намалели с по-малко от 60 %. Българските граждани заслужават да живеят по-добре и по-сигурно, категоричен е Главният прокурор.

Така коментира и престъпната дейност с внесения боклук, предназначен за горене. Миналата седмица прокуратурата във Варна разкри нови 102 контейнера с отпадъци от Италия, складирани на пристанище Варна-Запад. Тези, които мислят, че ще тровят българските граждани и българската природа, ще отидат на съд, каза Гешев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България