На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Главният прокурор Сотир Цацаров: Шестима са задържани на летище София, 5000 лв. струвало преминаването на чужденец Кметът на Асеновград е обвинен в длъжностно присвояване

Сотир Цацаров

Има задържани са шестима души. Двама  са гранични полицаи. Други двама са организатори на канала, чужди граждани, които пребивават у нас повече от 10 години. Останалите двама са лица, които са се възползвали от този канал. Това обяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с акцията на Летище „София“, която се провежда по линия на нелегалната миграция.

„На практика става дума за трафик на чужденци – лица, които пристигат от различни дестинации. Например, последният който е задържан, е от Кипър. Пристига на Летище „София“ с нередовни документи и е пропуснат въпреки нередовните документи от съответните гранични полицаи. Таксата, ако мога така да се изразя, за преминаване на чужденец (влезлият е гражданин на Бангладеш, организаторите също са съпричастни към тази страна) е в размер на 5 000 евро на човек. Таксата, която един граничен полицай е следвало да получи, е в размер на 4 000 лева”, обясни Цацаров.

По думите работено е доста старателно и в малко по-тежки условия. Аерогарата не е пространство, в което е възможно да се осъществява наблюдение и всякакви други начини за наблюдение, чрез които престъпленията могат да се документират. „Но благодаря и на ГДБОП и на Специализирана прокуратура, МВР. За първи път е на лице канал за трафик на чужденци през аерогара”, каза още Сотир Цацаров.

Главният архитект на община Асеновград е обвинен в искане на подкуп, както и в получаване на такъв, съобщи още  главният прокурор. „Обвинен е в длъжностно присвояване и кметът на общината. Обвинени са в помагачество към длъжностно присвояване няколко собственици на търговски фирми. Акцията е на Окръжна прокуратура-Пловдив. Подкупът е в размер на около 8000 лв.“, коментира Цацаров.

По думите му работата на Окръжна прокуратура-Пловдив е много добра. „От особено значение е длъжностното присвояване, защото там се касае за една много специфична сметоизвозваща дейност, а именно почистване на шахти в града, за които е симулирана обществена поръчка. Разбира се, тя е победител, само че дейност не е извършвана, но плащане е осъществено“, каза още главният прокурор.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.