Оборудват Детски научен център в Бургас

Нападение близо до американска военна база в Афганистан, един загинал и над 65 ранени

Германия отпуска финансова помощ за туристите, засегнати фалита на „Томас Кук“

Правителството търси да си купи нов самолет Изграждат хангар за съхранение и техническо обслужване

35 сигнала за мръсен въздух в Бургас, РИОСВ на крак

Камион блъсна на заден ход баба в Хасково

Прокуратурата разследва насилие над 2-годишно момиченце в детска ясла в Ловеч

Тежка катастрофа между два микробуса на пътя Русе-Бяла

Варна посвети над 200 събития на титлата „Европейски град на спорта 2019“ Финалът дават безплатен концерт и демонстрации

Папа Франциск и Цветан Цветанов са най-търсените личности от България в Google

ЕС не може да приеме Истанбулската конвенция без съгласие на всички държави членки

Правителството осигури 1,38 млрд. лв. за довършването на магистрала „Хемус“

Голям пожар избухна в завод за бои в Екатеринбург (ВИДЕО)

Кола връхлетя автобусна спирка, по чудо няма пострадали

Вижте какво реши Министерски съвет днес, 11 декември 2019 г.

Главният редактор на в. „Труд“ Петьо Блъсков за зациклилия ремонт на кабинета: Не бива всяка подобна история да определяме като война

Може би е необходимо повече благородство в българската политика, да се спре с това след всеки ход да има контраход. Това коментира в ефира на Канал 3 главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков неподписването в четвъртък от страна на президента Румен Радев на указ за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов, който е издигнат за вътрешен министър.

„Не обичам да се слагат етикети и да се клишира една ситуация. Позицията на президента е, че подписването на указа е процедура, която трябва да се съгласува. Мисля, че това не е голяма драма и не трябва за всяка дреболия да се заяждат един с друг и на всяка атака да има контра. Президентът казва, че липсата на подпис се дължи на това, че процедурата не е направена както трябва“, каза Петьо Блъсков.

„Не бива всяка такава историйка да я наричаме война. Лепят се клиширани етикети. Трябва да се мисли малко по-логично и насочено към конкретното решение. Самоомърсяваме си атмосферата“, категоричен беше той.

Според главния редактор на „Труд“ указът на държавния глава за Младен Маринов в крайна сметка ще бъде подписан.

Системата на МВР крещящо се нуждае от професионалист, коментира още Петьо Блъсков. „Там много време се разпореждаха хора, които нямат понятие от това. Практиката в другите държави е, че в този сектор има тежко политическо влияние. Всичко, което се случва на улицата, засяга хората и обикновено седи сериозен политически човек“, каза журналистът.

По негова оценка ходът с Младен Маринов за момента е правилен. „Той не е човек да се хареса на всички, хич не е добре да си главен секретар. Със сигурност има хора, които са засегнати от неговите дела. Според мен със сигурност указът ще бъде подписан. Президентът има съветници, които наливат малко повече масло в огъня, отколкото е нужно“, каза още Блъсков относно номинацията на Младен Маринов за вътрешен министър.

По темата за Александър Манолев, който отказа номинацията си за министър на транспорта с мотива, че срещу него се води медийна атака, Петьо Блъсков коментира: „Не познавам Александър Манолев и не мога да определя дали има атака срещу него. Чест му прави, че се оттегля сега, за да не вкарва в кокошарски клевети цялото правителство. Постоянно е имало такива появяващи се в медиите писания и сценки. Нищо ново под слънцето“.

Имаме разговор с него, който ще бъде публикуван, анонсира главният редактор на „Труд“.

Според Блъсков, политически погледнато, по-полезно е премиерът Бойко Борисов да оглави българската делегация при пътуването в САЩ за срещата на ООН. Президентът трябва да е там чисто протоколно, от една страна. От друга – Министерски съвет има право да реши кой ще представи България в ООН, каза той.

Позицията на Унгария, за която Европейският парламент одобри стартирането на наказателна процедура, ще получи много по-голяма подкрепа в последващото време, прогнозира Петьо Блъсков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.