Главчев с делегация в Република Корея

Председателят на парламента Димитър Главчев оглави българската делегация, която е на официално посещение в Република Корея. Визитата започва от днес, ще продължи до 23 август 2017 г. Тя е по покана на председателя на Народното събрание на Република Корея Чунг Се-кюн.

В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Република Корея Михаил Христов, заместник-председателят на групата Десислава Атанасова и членовете на групата Николай Александров, Джевдет Чакъров и Кръстина Таскова. Посещението ще започне с официална среща на Димитър Главчев и българските народни представители с председателя на Народното събрание на Република Корея Чунг Се-кюн.

Българската парламентарна делегация ще посети Университета по чужди езици „Ханкук” в Сеул, където се изучава български език. Димитър Главчев ще се срещне с председателя на университета, с преподаватели и студенти от Катедрата по български език и с българската общност в Сеул. Българските парламентаристи ще се срещнат с председателя на Корейско-българската асоциация за приятелство и с почетния консул на България в Бусан Чой Канг Йонг.

Коментари

Задължително поле