Гларуси нападат рибната борса в Бургас

В Ченгене скеле цари тишина, рибарите чакат да отминат студът и бурният вятър.

Гръцки сафрид по 6 лева килото на пазара

Гларуси нападат сергиите на рибната борса в Бургас. Стрелкат се от небето и връхлитат касите, вземат по една риба и отлитат. Всичко става мигновено и няма как да реагираме, обясниха търговците. Те се ядосват, защото нападенията станали чести, а и плашат купувачите.

Все още, заради студа, рибарите не влизат в морето на риболов. Въпреки това обаче, вече се продава сафрид- гръцки, който е с цена 6 лева килограма.

На рибната борса "Краснодар" в Бургас има богато разнообразие. Веян паламуд върви по 12 лева килото, толкова е и солената цаца. Лавракът струва 18 лева, калканът- 28 лева. Попчето е 5 лева, морски дявол по 10 лева, 12 лева са пресните калмари, 10 лева чистената пъстърва, толкова са и скаридите, 6 лева е норвежката скумрия. Най евтини са в момента цацата- по 3 лева и таранката- по 2- 2. 50 лв., като всички цени са за килограм.

Рибарите от селището Ченгене скеле продължават да са в ракиена ваканция. Не само е студено, но и вятърът е много бурен, обясняват морските. Мивалата седмица няколко смелчаци влезли и хванали малко карагьоз, но само за "адет", даже не го занесли на борсата.

През март се надяват на по- добро време и да запърпорят с лодките из залива в търсене на пролетния сафрид. Още отсега някои са започнали да потягат морските си съдове, но повечето се събират в култовата кръчма "Морски сговор" на раздумка и обсъждане на новия рибен сезон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България