Гласуват за д-р Дечо Дечев в петък

Депутатите от здравната комисия в Народното събрание изслушаха досегашния шеф на университетската болница „Св. Иван Рилски” д-р Дечо Дечев за предстоящия му избор като управител на Националната здравно-осигурителна каса.

Припомняме, че д-р Дечев е единствен кандидат с номинация от ГЕРБ и Обединени патриоти, но очакванията са той да получи широка подкрепа при гласуването в пленарна зала.

Той представи пред депутатите вижданията си за развитието и управлението на НЗОК. В представянето на програмата си за управление на фонда д-р Дечо Дечев акцентира върху промени в контрола, начина на финансиране на лекарствата и медицинските дейности, както и в пакета на НЗОК.

Както е известно, до избор на нов управител на здравната каса се стигна, след като проф. Камен Плочев се оттегли заради различия в политиката със здравно министерство.

От друга страна, номинацията на д-р Дечев се приема с големи очаквания от здравния сектор, тъй като той е едно от знаковите имена за здравеопазването. Д-р Дечев има опит в управлението на НЗОК, е известен с експертността си, а през последните години се доказа като успешен болничен мениджър в управлението на университетската болница „Св. Иван Рилски”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве