Глобяват родител, вдигнал скандал в училищен двор след бой между деца

Гневен баща, който вдигнал скандал с обиди и заплахи към училищен персонал, заради детски бой, е осъден за плати глоба от 1 150 лв. Административната санкция е наложена от Районния съд в Омуртаг, който освободител родителя от наказателна отговорност за грубото нарушаване на обществения ред.

Разправията, заради която той е бил изправен пред съда, е станала в края на март тази година. До нея се стигнало, след като синът му, който бил ученик в Антоново, се обадил на близките си, че пострадал при бой с друго дете, припомниха си от полицията.

Кой е предизвикал боя и кой колко е пострадал не е ясно.

Първо в училището отишъл по-възрастен роднина, а после и бащата, който вероятно е бил афектиран заради състоянието на детето си и притеснен какво можело да стане. Стигнало се, обаче до скандал, на който свидетели били възрастни, и деца. Бащата се нахвърлил върху шестима от работещите в училището с думите: „Вие сте заплатаджии, за нищо не ставате, не си вършите работата“, цитира се в решението на съда. Имало и заплахи, че е ако е било станало нещо със сина му, щял да извади нож.

Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Коментари

Задължително поле