Търсят съвети от родители за онлайн образованието Регионалното управление на образованието в София-град пусна анкета

Бербатов $отказал“ да стане мъж в България

Таксиметрови шофьори на протест в центъра на София

Водач без книжка в опасност след удар в дърво

Нови 743 жертви на коронавируса в Испания през последното денонощие, загиналите станаха 13 798

Здравният министър на Франция: Все още не сме стигнали пика на епидемията от коронавирус

ЕК обяви нова помощ за Италия и изрази тревога от обстановката в Испания

Полицаи потушиха семеен скандал и намериха дрога

Работници в неплатен отпуск могат да бъдат наемани на втори трудов договор

Зърнопроизводителите от Търновско се готвят за пролетна сеитба Фермерите нямат сериозен недостиг на семена и препарати заради налични запаси

Шиндзо Абе обяви извънредно положение в Токио и шест други области в Япония

ББР дава до 48 800 лв. на хотели и ресторанти Банката ще осигури и допълнителен ресурс за финансиране на бизнеса

Китай организира над 300 полета с медицинска помощ за други страни

Преслава показа как поддържа форма с помощта на дъщеря си (ВИДЕО)

21 акта за разходки в паркове и събиране на компании в Разградско 13 са разследванията за нарушена карантина

Горанов: Вероятно ще се наложи актуализация на бюджета

Владислав Горанов

Коронавирусът може да повлияе на икономиката ни, а ще се наложи и вероятно актуализация на бюджета. Това каза финансовият министър Владислав Горанов по БТВ.

По думите му е рано да се каже колко ще е дефицитът в бюджета и как ще се харчат парите в бъдеще, защото сме само в третия ден след кризата. Три смъртни случая заради заразата и 107 положителни проби за COVID-19 има у нас.

„Очакваме загуби за приходната част на бюджета – около 3 млрд. лева дефицит, ако добавим допълнителни разходи, които неминуемо ще се наложат, вероятно сумата ще набъбне. Искам да ви убедя, че както финансовата, така и фискалната система имат достатъчно ресурси, каза Горанов.

Първи приоритет ще е здравната система първата линия на борба с болестта е това. Второ, гарантиране дейността на службите за сигурност така че те да могат да помагат за различните мерки, които ни предлагат докторите в борбата с вируса до средата на април, обясни финансовият министър.

„Трябва да продължим, макар и с по-лимитиран състав, да работи държавната администрация, икономиката трябва да продължи да работи, каза още Горанов.

Финансовият министър призна, че най-засегнатите сектори у нас след извънредното положение, са туризмът, ресторантьорството и всички бизнеси, свързани с крайно потребление на физически лица. Той обясни, че не трябва с лека ръка да се освобождават от служителите си в тези сектори, защото има едно ядро, което е силата на всеки един от тях, Именно тук държавата предлага обезщетения за засегнатите от мерките фирми, обясни Горанов.

Освен тези засегнати бизнеси, след като мине кризата, ще се види и бизнесити, свързани с веригите за доставки и тези свързани с експорт, дали ще имат последици, заяви финансовият министър.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.