Горнооряховка се оказа два пъти със запор на заплатата 4 г. след платен данък

Снимка: Архив

Жена от Горна Оряховица се оказа със запорирана заплата четири години след като е платила данъка за два свои автомобила,които е продала още тогава. Сделките били изповядани, а собствеността на името на продавачката заличена от регистрите. Н.Р. се озовала в общината в Горна Оряховица, за да разбере какво става и защо от заплатата и са запорирани 133 лева за нещо,което тя вече е приключила. Платила още 467 лв., за да и бъде вдигната възбраната върху трудовото възнаграждение.

Този абсурд се случил преди повече от година и Н.Р. решила, че повече няма да има подобни премеждия. Преди дни на 5 февруари обаче тя пак се озовала в същата ситуация.

Горнооряховката работи на друго място и вече е инвалид след смяна на ставата с право на трудова дейност. Запорното съобщение върху 137 лв. от заплатата сега пък се оказало, че е свързано с искане от частен съдебен изпълнител от Велико Търново, който събира вземанията на общината в железничарския град и който е извършил и предишния и запор.

Оказало се, че този път потърпевшата трябва да плати такси на бирника от близо 200 лева за три години. При нова среща с общинските чиновници, в нейно присъствие те се свързали с частния съдебен изпълнител и му заявили, че отдавна нямат финансови претенции към тази своя съгражданка. Уведомлението обаче не можело да стане устно и сега жената е принудена сама да разнася кореспонденция между ЧСИ и общината. Освен това все още не е ясно дали пак ще трябва да плати въпросните 200 лева,за да освободи банковата си сметка от запора.

Коментари

Задължително поле