Хосписът в Елена за 10 години приел 600 болни и възрастни хора

Наказаха Вутов за 3 мача

Александър Манолев стана обвиняем за злоупотреби със средства от ЕС Определена му е гаранция от 100 000 лева

Синовете на богат бизнесмен били сред нападателите в Шри Ланка

По Великден в Бургас паркирането ще е безплатно

Реновират жп гарите „Подуяне“ и „Искър“ за 1,2 млн. лева

Смърт на магистрала и в църква

„Булгартрансгаз“ обяви търг за изграждане на две компресорни станции към интерконектора със Сърбия Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 351,6 млн. лева

Лом разказа историята си с великденски яйца

Вицепремиерът Марияна Николова на конференция в Унгария за 575-ата годишнина от Варненската битка

Лютви Местан е платил паричната си гаранция от 10 000 лева

Ева Лонгория в супер форма 10 месеца след като роди

ГЕРБ създава Председателски съвет с партиите, които подкрепиха евролистата

Румен Леонидов представи „Покаяние Господне“

ЦИК: Във всички райони на страната ще се проведе машинно гласуване

Горски и експерти от „Шуменско плато“ с общи инициативи за Седмицата на гората

Седмицата на гората в област Шумен ще бъде открита на 1 април в ДГС-Смядово. По идея на горския педагог Александрина Карева уроци и игри с деца ще се проведат в една от детските градини в града. На следващият ден, 2 април, Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ организира благотворителна инициатива. От 11.00 часа ще бъде дарен компютър на НЧ „Самообразование“ във великопреславския квартал Кирково. Така експертите откликват на призива за помощ, който читалищните деятели отправиха към обществеността. Компютърната конфигурация е необходима за дейностите в читалището, тъй като през последните месеци нараства броя на децата, които посещават заниманията там. Горски педагози от Парка и СИДП ще проведат урок с малчуганите.

Отново на 2 април Горският разсадник на ДГС-Шумен край село Салманово ще отвори врати за всички, които искат да се запознаят с работата на лесовъдите.

На 3 април от 10.00 часа в Административен информационен център „Кьошкове“ ще бъдат обявени режимите за достъп до пещера „Бисерна“, както и резултатите от обследването на пещерата от специалисти от БАН. По-късно с деца от ДГ „Пчелица“, съвместно с експерти от РДГ, ще бъде проведен урок по Горска педагогика. Същият ден доброволци, студенти от ШУ „Епископ Константин Преславски“ и експерти от ДГС-Шумен ще залесят фиданки в горските територии.

От 11 часа на 4 април експерти от СИДП, ПП „Шуменско плато“, ДГС-Шумен и РДГ-Шумен ще проведат инициативата „Лесовъд за един ден“ в ДГ „Изворче“. Над 130 деца ще учат и ще се забавляват в парка на детското заведение, след което ще залесят дръвчета.
Уроци по Горска педагогика ще има и на 9, 10 и 17 април в една от детските градини в Нови пазар и СУ „Йоан Екзарх Български“-Шумен. Заниманията се организират от ШУ „Епископ Константин Преславски“, СИДП, ПП „Шуменско плато“ и ДГС-Шумен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.