Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Проф. д-р Тодор Кантарджиев: Салатата да се мие, козунаците – в опаковка

ДФЗ дава 30 млн. лв. за краткосрочни кредити в сектор „Плодове и зеленчуци“

Край на концесията, ако 3 г. няма добив

Ръст на търсенето на бързи заеми Мораториумът върху плащанията не важи за тях

Джеф Безос остава най-богатият човек в света

Спрете рецепти по вайбър, изписвайте и генерици!

Българка в Ню Йорк: Болните чакат 40 часа за хоспитализация, лекарите нямат нормални маски

Горски победиха корояда, конфискуваха 86 коли и каруци

Няма нови гори в Шуменско и Търговищко, поразени от корояд през тази година, наблюдения на специалисти показват липсата на нови огнища. Това обяви инж. Емил Гелов, директор на Регионалната дирекция по горите. Миналата година бяха нападнати иглолистни гори в общините Върбица и Омуртаг и се стигна до значителни щети. „Добро е състоянието и на широколистните насаждения“, каза инж.Гелов и коментира, че цялостно обследване на горите ще се извърши през май, когато става разлистване.

Коментарите на специалисти сочат, че години наред в обхвата на РДГ – Шумен не са наблюдавани корояди, а появата им през миналата година най-вероятно се дължи на пренасяне при превоза на дървесина от други райони. „Нямаме причини да мислим, че и тази година ще има такова нападение от корояди“, категорични са горски.
Те отчетоха, че през м.г. са съставили 510 акта на нарушители, издадени са 351 наказателни постановления и са наложени санкции в размер на над 25 000 лв.

От нарушителите баркониери са иззети 22 коли, 64 каруци, много инструменти за сеч, отнети са били и 93 дивечово месо и още 160 кг. неправомерно събрани билки и гъри.

Горските огранизират търгове за продажба на конфискуваните вещи и от тях в касата на РДГ-Шумен са постъпили над 9 000 лв.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.