Грандиозен успех за „Домът на Дракона“

 

Двеста милиона долара са инвестирани в един сезон 

Интриги, кървави битки, ревност и скандали в семейство Таргариен още след първия епизод на „Домът на Дракона“ приковаха милиони по света към малките екрани. В една от главните роли влиза Пади Консидайн, който играе крал Визерис. За да изиграе успешно ролята си, актьорът търси вдъхновение на необичайно място, свързвайки характера на краля с този на родната си майка. „Трябваше да донеса определени добродетели на Визерис. Понякога, когато играеш даден герои, използваш моделите на познати хора и почувствах, че той има някои качества като майка ми, защото е състрадателен. Ако играеш крал и имаш корона, всички знаят, че трябва да играеш мъж“, разкрива Пади Консидайн.

За актьорът е важно да има и известна доза забавление на снимачната площадка, въпреки мрачната история. Но какво е да седиш на прочутия трон? Пади е категоричен: „Много неудобно, но ми хареса, не дадох на никого да седне на него, докато бях там.“

Грандиозните сцени, с които сериалът изобилства, също изискват невероятни декори, така че в един сезон на сериала са инвестирани двеста милиона долара, което е два пъти повече от средната цена на един сезон на "Игра на тронове". „Има една бойна сцена и беше интересна, трудна, но забавна, само идеята да стоиш на върха на дюна с куп експлозии и дим и да бягаш с огромно копие. Всички там се върнаха в детството си, беше страхотно!“, разкрива Мат Стив, който влиза в ролята на принц Демън.

Десетте месеца ежедневна трансформация в принц Демън са голямо предизвикателство за Мат. „Мисля, че прекалявах, не беше толкова зле, но не мога да бъда неподвижен докато ме гримират и ми слагат перуката, а за това трябва да не мърдаш на стола, но издържах и накрая изглеждаше страхотно“, казва актьорът. Мнозина описват характера му на непокорен принц като външен вид с харизмата на рок звезда. „Може би застаряваща звезда, в залеза, въпреки че е много силно да влезеш в тези костюми и наистина те увлича“, признава той. 

Кой друг на работното си място има възможност да яхне дракони? За съжаление, не и актьорът Стив Тусан, който играе лорд Корлис Веларион или Морската змия. „Не бях малко разочарован, а наистина разочарован. Да, казаха ми, че моят герой е страхотен мореплавател, но не язди дракони, беше много разочароващо. Но се научих да живея с това“, споделя Стив.

Новата предистория на "Игра на тронове" "Домът на дракона” на HBO ни пренася в земите на Вестерос стотици години по-рано. Сериалът се фокусира върху събитие, известно като Танца на драконите, което е катастрофална гражданска война между фамилията Таргариен 200 години преди "Игра на тронове".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали