Грандовe в единен фронт срещу Данчо Лазаров

Турболенцията в родния волейбол преминава в земетръс и почти сигурно ще доведе до разместване на пластовете във властта. Грандовете „Левски“ и ЦСКА ще обявят официално днес желанието си за смяна на управляващия от 20 г. федерацията инж. Данчо Лазаров. Заедно с тях в Пресклуб „България“ в петък от 12 часа се очакват и представители на други водещи клубове - „Марица“ (Пд), “Марек“, „Черно море“... По неофициална информация подписката с клубове, желаещи промяна е вече на кота 60.

Процесът на дългогодишно недоволство катализира след избухналия скандал между легендата Любо Ганев и настоящия президент, които са в студена война от края на световното през 2018-а. За шампионата славният волейболист намери от партньори около 1 млн. лева, но неговата активност около организацията явно се е изтълкувала от Инженера като заплаха за шефския пост. Затова Лазаров насрочи Общо събрание на 20 декември 2019-а с конспиративната цел да изключи легендата от управителния съвет и така пож устава на Федерацията да го лиши от възможност да се кандидатира за президент.

Елитните ни клубове вероятно ще заложат на Ганев за нов шеф, след като той открито вече е във война с Лазаров и вече не приема „в името на волейбола“ да прикрива с авторитета си пред обществеността гафовете на едноличното управление. Оптимизъм явно им вдъхват и последните събитията в родния футбол показали, че в крайна сметка има справедливост.

Явно емблематичният в миналото играч и настоящ бизнесмен ще излезе на сцената като кандидат-президент само, ако клубовете издигнат кандидатурата му. Очаква се, ако това стане, Ганев да поиска пълна финансова ревизия на централата, да обиколи всички клубове и да наложи абсолютно прозрачен модел на управление.

Коментари

Задължително поле