Властелинът на екрана 100 г. от рождението на гения на киното Федерико Фелини

Предотвратиха опит за бягство от затвор край Амстердам

Филтрите за комини дават чист въздух на София Ефективността им е 80% и се усеща веднага. 100 устройства са спестили 1.5 тона вредни емисии за по-малко от година, предстои монтажът на общо 2000

Водата за Перник – без риск за София Вместо да източват язовира, ще захранват града

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 20 януари 2020

Емил Димитров: Да се прекара водата от „Мало Бучино“ до Перник е едно изключително голямо начинание

За демократите обвиненията срещу Тръмп са неоспорими Президентът играе голф във Флорида

Купуваме летни ваканции у нас с 40 на сто намаление

АТАКА с 5 въпроса към БСП за вота на недоверие

Тенис под дима от пожарите

Повече пари за реклама на наше вино в Китай Увеличават помощта само за бутилки със защитено наименование или произход

Путин се похвали с напредък по Либия Конференция в Берлин събра над 10 световни лидери

Светлинно шоу и реч на Джонсън в чест на Брекзит На 31 януари ще бъде пусната и специална монета

Божков към феновете: Вие решавате бъдещето на „Левски“ (обзор)

„Фейсбук” се извини за гаф със Си

Граничар с куче, заловил 456 нелегални мигранти, стана Полицай на годината

Младши инспектор Бисер Чаушев от Гранична полиция в Момчилград, водач на служебното куче Хас, беше удостоен с отличнието „Полицай на годината 2019“.

При обходите им на българо-турската граница през тази година двамата са задържали 18 групи от общо 456 нелегални мигранти, като в най-натоварения месец двамата са заловили 248 души.

Днес МВР го отличи „за доказан висок професионализъм, за множество успешни оперативно-издирвателни мероприятия и съществен принос за недопускане на нелегални мигранти да преминат незаконно през държавната граница на Р България“. Наградата си Бисер Чаушев получи лично от вътрешния министър.

Младен Маринов поздрави всички отличени с думите: „Достойни са ежедневните Ви усилия в името на обществото. Предизвикателствата пред МВР растат, но целият екип доказа, че може да се справи с тях. Благодаря на Вас и на семействата Ви за търпението към работата в полза на всички български граждани“.

На 26-то издание на тържествената церемония „Полицай на годината 2019“ бяха връчени четири индивидуални и четири колективни награди, както и две поощрителни и две – за граждански принос. Част от отличените получиха и награди от Прокуратурата.

 

Индивидуални награди

Индивидуален носител на приза „Полицай на годината 2019”:

Младши инспектор БИСЕР ЧАУШЕВ – старши полицай/водач на служебно куче в Мобилна гранична полицейска група от ГПУ- Момчилград, ГДГП.

За доказан висок професионализъм, за множество успешни оперативно-издирвателни мероприятия и съществен принос за недопускане на нелегални мигранти да преминат незаконно през държавната граница на Р България.

I място – старши инспектор ИВАН ГЕРАКОВ – началник на група „Престъпления против собствеността“ в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, ОДМВР-Благоевград.

За доказан професионализъм, проведени целенасочени и всеобхватни оперативно-издирвателни, оперативно-технически и агентурни мероприятия довели до разкриване и документирани на престъпната дейност на лица занимаващи се с разпространение на наркотични вещества, взломни кражби и касоразбивания, престъпления свързани с продажбата на акцизни стоки – гориво, трафик на хора с цел развратни действия.

II място е инспектор ГАЛИНА ВЕЛИКОВА – разузнавач в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, ОДМВР-Силистра.

Проявен висок професионализъм в борбата с престъпността по национално значими случаи, свързани с разбиване на организирана престъпна група, извършваща дейности по уреждане пенсионирането на граждани чрез изготвени за целта и представени в териториалните поделения на НОИ в страната неистински документи удостоверяващи трудов и осигурителен стаж и друга ОПГ която осигурява неправомерно отпускане на пенсии по инвалидност поради общо заболяване от териториалното поделение на НОИ София-град.

III място – младши инспектор КОСТАДИН КОЕВ – младши автоконтрольор I степен в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ на сектор „Пътна полиция“, ОДМВР-Пазарджик.

За проявен професионализъм при изпълнение на служебни задължения по опазване на обществения ред и осигуряване безопасността на гражданите.

 

Колективни награди

Колективна награда „Полицай на годината 2019 г.” – сектор „Измами“, ГДНП.

За проведените комплекс от оперативно-издирвателни, оперативно-технически и процесуални мероприятия съвместно със служителите от звената/групите за противодействие на телефонните измами в ОДМВР-Велико Търново, Русе и Плевен по задържане, документиране и доказване престъпната дейност на лица и групи, извършващи телефонни измами на територията на страната.

I място – служителите от отдел „Контратероризъм“ при ГДБОП.

За постигнати високи резултати във борбата с организираната престъпност и предотвратяване и неутрализиране дейността на множество организирани престъпни структури занимаващи се с придобиване на бизнеса на фирми, чрез сплашване, палежи, изнудвания и телесни повреди; търгуване, притежание и съхранение на незаконни огнестрелни оръжия и отпускане на заеми срещу залог или висока лихва; събиране или предоставяне на финансови средства, използвани за финансиране на терористични организации и покупко-продажба на незаконно огнестрелно оръжие и боеприпаси.

II място – Мобилна гранична полицейска група на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово при Главна дирекция „Гранича полиция“.

За проявен професионализъм при участие в специализирани полицейски операции по издирване и задържане на лица, извършили тежки криминални престъпления на територията на ОДМВР-София и ОДМВР-Сливен.

III място – отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Бургас.

За проявен професионализъм, инициативност, полицейско майсторство, доказан професионализъм при опазване на обществения ред, борбата с престъпността и осигуряване на безопасността на гражданите и успешни реализации с множество задържани лица, извършители на тежки престъпления.

 

Граждански принос

1. ПЕТЪР БОНЕВ от Стара Загора

За проявена гражданска позиция, рискувайки живота си на 24 ноември 2019 г. пресича извършването на тежко престъпление, застрашило живота на момиче, пътуващо във влака от гара Пловдив за гара Варна.

2. ДАМЯН КОЛЕВ от Димитровград

За проявена гражданска позиция, в качеството си на длъжностно лице – охрана на общежитие, реагира адекватно и професионално, като спомага за евакуирането на 22 живущи в общежитие, обхванато от пламъци.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.