Гранична полиция: Бежанците от Сирия и Афганистан стават все повече

64 каналджии са задържани на българо-турската граница от началото на годината досега. Данните се на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Наблюдава се увеличение на миграционния натиск в сравнение със същия период на миналата година. 552-ма незаконни имигранти, предимно граждани на Афганистан и Сирия, са влезли в страната ни през първите 5 месеца на годината.

След затопляне на времето миграционния натиск значително е нараснал, твърдят жителите на странджанското село Богданово, което се намира на 5 км от българо-турската граница.

Над 36 хиляди и 500 опита за незаконно влизане в страната ни от началото на годината досега са предотвратени от български патрули и постове по линията на границата, сочат данните на „Гранична полиция“.

След въвеждането в граничното наблюдение и командироването на допълнителни служители на „Жандармерията“ и МО е постигната по-голяма плътност на смесените патрули на държавната граница и през месец май 2022 г. се отчита намаление на незаконно влезлите в страната мигранти с 32% в сравнение с месец април.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България