Гранична полиция презентира дейността си по повод Европейския морски ден

В рамките на програмата за отбелязване на Европейския морски ден, Регионална дирекция "Гранична полиция" - Бургас ще посрещне делегати от Федералната полиция на Германия. Участието им ще е във връзка с немското председателство на Форума на ръководителите на бреговите охрани на страните от Европейския съюз и асоциираните към Шенген страни (European Coast Guard Functions Forum - ECGFF). Предвидено е и участие на служители от Италианската брегова охрана, която ще е следващият председател на същия форум.

По повод Европейския морски ден Регионална дирекция "Гранична полиция" - Бургас ще бъде домакин на мероприятия, свързани с посещението на двете делегации - организиране и провеждане на семинар под егидата на фондация "Ханс Зайдел" и презентиране на техника и технически средства за граничен контрол на морската държавна граница.

На 01.06.2018 г., Международен ден на детето, от 10.30 до 13.00 ч. на пирса на Морска гара-Бургас ще акостира гранично-полицейският кораб "Обзор". Всеки, който желае, може да се качи и да го разгледа.

В залите на Морска гара ще бъде презентирана дейността на дирекцията по изпълнение на задачите, свързани с граничния контрол и сигурността на морската държавна граница на страната, която се явява и външна на Европейския съюз. Ще бъде излъчен и филм, посветен на 70-годишнината от създаването й.

На близкия паркинг служители от дирекцията ще презентират специализираната техника и кучета, с които се изпълняват задачите по гранично наблюдение и проверките на ГКПП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони