Гримьорка на звезди е по-атрактивна от модел

Моника Димова e на 22 години и родом е от Харманли. В момента е студентка в Пловдив със специалност "Финанси". През 2015 година открива своята страст към грима и не след дълго това се превръща в нейната професия към днешна дата. С майка си имат студио за красота, където практикува своята страст. Обича да гримира и споделя, че гримът е изкуство, което ѝ позволява да изрази себе си и своите емоции.

Гримирала е певиците Яница и Емануела за техни участия. А наскоро имала възможността да работи във филмова продукция и да гримира наши популярни лица, сред тях са Вили и Краси Гюлмезови, Донна, Владо Димов, Арти, Юлия Порязова и Ивета Костова. Не намира родните звезди за претенциозни, защото всички са й се доверили напълно, а по-скоро смята, че имат своите изисквания към визията си.

Освен че гримира другите, Моника има поредица от собствени атрактивни професионални снимки с интересни и вълнуващи визии. Обожава да участва и като модел в различни фотосесии. „Не съм професионален модел, но определено обичам да позирам и да стоя пред камера – признава тя. - Смятам, че това също помага за креативното ми развитие в сферата.“

В разгара на летния сезон сме, затова я питаме дали е подходящо да се използва грим на плажа – за най-суетните. И ако да, какъв?

„Не е желателно, но за по-суетните препоръчвам слънцезащитен флуид или крем за лице с цвят, който да прикрива несъвършенствата, но задължително да бъде с по-висока защита“, обяснява гримьорката.

Тази година се набляга на изчистения грим с подчертана естествена красота и блясък, който озарява кожата. А тези, които искат да изглеждат по-атрактивно, могат да заложат на по-ярки и свежи цветове, като актуалните за 2019 г. са: жив корал, лавандула, нежно розово и нюансите на жълто и зелено. Доста нашумял тренд в момента са и неоновите акценти в грима. Така могат да се обобщят тенденциите при цветната палитра за този сезон.

Какъв грим иска българската поддържана жена: силен или напротив - залага на естественото излъчване? „Определено по-голямата част от клиентите ми предпочитат по-естествени и обрани визии, но има и дами, които искат по-разчупени и интересни неща, като нестандартен цвят червило, брокат или нещо подобно“, обяснява Моника.

А това, което задължително трябва да има всяка уважаваща себе си жена в чантичката си за гримове, е хидратиращ крем, който може да служи и като база за грим, подходящ фон дьо тен според типа кожа, спирала, продукт за вежди, хайлайтър, руж и червило.

Колкото до избора дали жените да залагат на по-скъпи продукти или на по-бюджетните, Моника отговаря, че не винаги цената определя качеството. „Смея да твърдя, че има доста качествени продукти на достъпни цени, които често използвам. Не бива да се залага на продукти само и единствено заради високата им цена. В интернет пространството вече има безброй ревюта на различни продукти, така че бих препоръчала жените да се поинтересуват, преди да се насочат към каквато и да било козметика.“

Какви съвети би дала на тези, които не могат да си позволят скъпи продукти на известни козметични брандове? „Не е нужно да са скъпи и на известни марки – казва Моника, - а по-скоро да изберат правилните продукти, които най-добре работят за тях.“

За да бъдем добре гримирани в ежедневието, Моника препоръчва по-лек грим. Нещо по-обрано и семпло, което да е подходящо за всеки ден и да не изисква много време за постигането му, тъй като доста от дамите имат забързано ежедневие. Лек фон дьо тен, спирала и руж са достатъчни.

Основните грешки, които допускат дамите, когато се гримират, са неподходящият цвят фон дьо тен, силно контурирано лице и неправилно подчертани вежди. Не е задължително гримът да е изцяло съобразен с тоалета, достатъчно е да е в правилната цветова гама.

Коментари

Задължително поле