Гротеска с картините на Майстора

Транссексуални пресъздават картините на Владимир Димитров - Майстора...

Отношението към транс хората било като това към жените в XIX век, затова авторът Михаил Вучков решил да замени женските персонажи от картините на Майстора с транс жени. Тази пошлост е финансирана от Национален фонд Култура с 10 000 лева, като първоначално исканата сума била 20 000, защото били предвидени разходи за кетъринг и т.н. 

Според фонд "Култура": "Сред силните страни на проекта са: маргинална тема; иновативно изразно средство; силен медиен отзвук за изложбата по телевизия, радио, онлайн и в печатни издания..."

Тази гротеска е предвидена за 8 март. Нищо общо с картините на Майстора, от които прозира възхищение и любов към българската жена. Повтарям - жена! Картините на Майстора посвоему са израз на най-красивото обяснение в любов, което българката е получавала. В тях физическата красота се доближава до висотата на морала и ценностите на българската жена. Жена, морал, ценности...

От въпросните фотографии на Вучков, които той даже искал да се възприемат като картини, се виждат неодухотворени физиономии, омацани с тонове кит, силиконови или там каквито са грозно приличащите на маймунски задник джуки, ужасно нарисувани вежди и фалш, фалш, фалш.

Продължаваме промяната!

От фейсбук. заглавието е на редакцията

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари