Гръцкият министър на туризма: на Халкидики вече няма проблеми, чакат се нови туристи

Снимка: Twitter

„Гръцкият туризъм устоя", каза министърът на туризма на Гърция Харис Теохарис след двудневно посещение на Халкидики. По думите му след бурята няма масови заминавания на туристи.

В четвъртък Теохарис проведе срещи с представители на туристически организации и големи туроператори на Халкидики и посети ранените в болниците. Той заяви, че ще бъде стартирана специална кампания за изпращане на послание към чуждестранните пазари за устойчивостта на гръцкия туризъм и бързото му нормализиране. В тази връзка големите туроператори и чуждестранни медии са били уведомени за обстановката на Халкидики като привлекателна туристическа дестинация.

След срещите министърът на туризма на Гърция заключи, че съобщенията от чужбина са положителни и големите пазари реагират спокойно.

„Посланието е, че на Халкидики вече няма проблеми, а съществуващите са решени” каза Теохарис в интервю за радио "Praktorio fm" на гръцката информационна агенция ANA-MPA.

„След 24 часа виждаме, че хотелите, които са се сблъскали с проблеми и щети, паднали дървета и други подобни заради бурята са напълно възстановени и функционират нормално. Гръцкият туризъм е стабилен, стои на краката си и Халкидики е готов да посрещне тези, които ще дойдат, и разбира се, ще продължи да е гостоприемен към тези, които вече са тук”, заяви министърът на туризма.

Коментари

Задължително поле