Губернаторът на Пловдив грабна приза "Областен управител на годината" за 2017-а

dsc01004Губернаторът на Пловдив Здравко Димитров-Зико грабна приза "Областен управител на годината" за 2017-а по време на националната среща на Асоциацията на българските градове и региони (АБГР), която се проведе в "Пирин голф & Кънтри клуб" край Разлог.

Темата на двудневната конференция беше "Рискове и заплахи за критичната инфраструктура в общините и регионите", а в работата й участие взеха над 150 души, сред които Торстен Гайслер, директор на софийското бюро на фондация "Конрад Аденауер", областни управители, кметове, заместник-кметове, председатели на общински съвети, общински съветници, членове, партньори и приятели на асоциацията. В края на форума бяха раздадени третите годишни награди на АБГР в 22 категории.

dsc01015Призът "Областен управител на годината" за 2017 г. беше връчена лично от председателя на УС на АБГР Найден Зеленогорски на  Здравко Димитров.

"Приемам тази награда от името на целия екип на Областна администрация-Пловдив, защото я получавам благодарение специалистите и експертите, с които работя. Благодаря и на премиера Бойко Борисов, който винаги е подкрепял и подпомагал развитието на област Пловдив. Много от проектите, за които получавам тази престижна награда са благодарение на неговото съдействие", заяви губернаторът на Пловдив.

dsc00999Наградата "Най-бързо развиваща се община" пък получи кметът на Стамболийски Георги Мараджиев. След церемонията участниците изразиха готовност да продължат да работят все така усилено в служба на гражданите и развитието на общините и регионите.

Предвижда се следващата среща да се проведе през октомври в град Хисаря, където със съдействието на областния управител Здравко Димитров ще се проведе обучение на представители на местната власт и отново ще се обсъждат темите за сигурност и защита на населението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони